Ostani doma
Novosti / Hrvatska

BEZ SDP-A

Okuplja se ljevica: Ivo Josipović i Naprijed Hrvatska pripajaju se GLAS-u

Bivši predsjednik države za RTL je otkrio razloge stranačkog ujedinjenja

Naprijed Hrvatska s Ivom Josipovićem na čelu, ide naprijed - ravno u GLAS.

Bivši predsjednik države za RTL je otkrio razloge stranačkog ujedinjenja. Na pitanje otkud socijaldemokrat među liberalima, Josipović je odgovorio: "Nije socijaldemokrat među liberalima nego se razgovora o mogućoj suradnji i ujednjenju manjih lijevih liberalnih stranka". 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Mislim da je to ujedinjenje na ljevici i lijevom centru nužno ako hoćemo bolju, pravdeniju, uspješniju Hrvatsku", kaže Josipović. 

"Nije bilo inicijative iz SDP-a"

U GLAS-u ne skrivaju zadovoljstvo smjerom kojim idu, jer se samo zajednički,  kako kažu, mogu suprotstaviti desnici. "Smisao je da se ponudi vjera i nada da građani imaju za koga glasati i da se širi prostor lijevo od centra", kazala je predsjednica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš

Kažu da mjesta ima i za SDP. "Volio bih da je SDP inicijator jer je on najjača oporbena stranka. Žao mi je da nije bilo incijative, ali možda i bude", kazao je Josipović. 

U Amsterdamsku koaliciju dolaze i Laburisti

Za to vrijeme Amsterdamska koalicija prima nove članove. "Nešto što do sada nisam spomninjala, a to je u visokoj fazi - priključiti će nam se i Laburisti", kazala je Mrak-Taritaš. 

A ojačani Josipovićem kojem će u fokusu biti pravosuđe, ne bi  smjelo iznenaditi ako upravo bivši predsjednik bude izazivač aktulanoj predsjednici Republike, na  izborima za godinu dana. 

"Mora biti jaki kandidat s lijevo-liberlane scene. Tko će to biti, vidjet ćemo", rekao je Josipović. A tko god bio imat će jedan imperativ - ispratiti Kolindu Grabar-Kitarović s Pantovčaka baš kao što je ona ispratila Ivu Josipovića.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!