Novosti / Hrvatska

VIKEND PROGNOZA DUNJE MAZZOCCO DRVAR

Zima ne posustaje: Za vikend oblačno uz kišu i snijeg, bit će malo toplije

Subota će početi većinom oblačnim vremenom, u sjevernim će krajevima padati mjestimičan snijeg

Znamo da je na u cijeloj zemlji vrlo hladno, na moru nerijetko i iznimno hladno. Većinom je to zbog bure, jasno, no danas je čak i sama temperatura bila u Splitu niža nego u Zagrebu.

Ovakvi slučajevi i nisu baš previše rijetki. U prosjeku u siječnju imamo 2 do 3 ovakva dana u kojima je najveći primorski grad hladniji od najvećeg kopnenog. Već sutra više neće biti tako.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Subota će početi većinom oblačnim vremenom, u sjevernim će krajevima padati mjestimičan snijeg, vrlo slab, bez stvaranja značajnog pokrivača. Vjetar će na moru biti slabiji nego danas, a temperatura će se i u Primorju ponegdje spustiti malo ispod nule.

U drugom dijelu dana oborine će ojačati i proširiti se na  cijelu središnju Hrvatsku, ali će istovremeno biti i sve toplije pa će snijeg biti sve mokriji, na području najvećih gradova i potpuno prijeći u susnježicu. 

Slično će se kasnije popodne događati i u zapadnoj Slavoniji dok će na istoku, u Baranji i Srijemu ipak padati većinom snijeg koji će stvarati i tanji snježni pokrivač. Temperatura za otprilike stupanj viša nego danas, i dalje vrlo hladno.

Na jugu prije svega manje hladno nego danas, topliji sjeverozapadni vjetar dopustit će porast temperature do oko 8 stupnjeva. Bit će većinom oblačno, a prolazno se očekuje i par kapi kiše, u zaobalju susnježice. 

Na sjevernom Jadranu i u gorju također ugodnije nego danas, nakon dva studena dana temperatura ponovno posvuda u plusu. Prolazno će biti snijega no neće ga se mnogo zadržati.

U nedjelju suprotno, dan će početi kišom koja će prijeći u susnježicu pa snijeg, ali će brzo i prestati, opet bez nekog ozbiljnog zadržavanja. Snježni pokrivač ponovno je najizgledniji u Slavoniji, kao uostalom i sredinom tjedna kad bi snijega moglo biti i malo više. Uglavnom, promjenjivo i hladno vrijeme slično dosadašnjem se nastavlja.

Na Jadranu će bura i tramontana opet ojačati, u novi tjedan ulazimo uz vrlo hladno vrijeme. U srijedu najvjerojatnije stiže izraženija ciklona s kojom ćemo se podsjetiti i južnih komponenti zimskoga vremena, pojačanog oštra, a vrlo vjerojatno i razmjerno rijetke, ali ozbiljne zimske grmljavine.


 

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!