Novosti / Hrvatska

POSLJEDNJE ZBOGOM

Tužna kolona na Mirogoju: Od Gregurevića se oprostili političari, glumci i brojni prijatelji

U počasnoj straži stajali su Perica Martinović, Božidar Alić, Dragan Despot, Miroslav Škoro i Anja Šovagović-Despot

Na zagrebačkom Mirogoju u 15 sati počeo je posljednji ispraćaj legendarnog hrvatskog glumca Ive Gregurevića, koji je u 66. godini iznenada preminuo prvog dana 2019. godine.

U počasnoj straži stajali su Perica Martinović, Božidar Alić, Dragan Despot, Miroslav Škoro i Anja Šovagović-Despot.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim članova obitelji, od velikana glumišta došli su se oprostiti brojni kolege, glumci, glumice, redatelji, ali i osobe iz javnog i političkog života. Na Mirogoj su tako došli Goran Navojec, Vedran Mlikota, Anja Šovagović Despot, Ana Begić, Duško Ljuština, Daniel Rafaelić, Davor Bernardić, Vladimir Šeks, Ksenija Marinković, Vili Matula, Dragan Despot, Goran Grgić, Milan Bandić...

Na početku emotivnog ispraćaja Ive Gregurevića na zagrebačkom groblju Mirogoju, tamburaši su zapjevali njegovu omiljenu pjesmu 'Milov'o sam garave i plave'.

"Ivo je bio nomadska duša poput Đuke Begovića. Nadali smo se da je ovaj odlazak samo još jedna njegova predstava. Život si teatralizirao, a teatar živio. Bio si velik kao i tvoj uzor Fabijan Šovagović. Ostao si dijete iz Mahale i nikada se nisi prestao igrati. Dragi Ivo, volim te", drhtavim je glasom govorila glumica Martinović. 

VEZANE VIJESTI

Govore su održali i Vedran Mlikota te Anja Šovagović Despot, koja se osobito rastužila zbog činjenice da je Ivo preminuo na isti dan kad i njezin otac. 

"Poljem ravnim pustit' ćemo vrance, neka lete bijesno neprestance, ej neka lete, ma nikad ne stali, od umora makar popadali", citirao je stihove Najboljih Hrvatskih tamburaša i dodao:

"Zbogom dragi Ivo. Čaruga putuje..."

Sprovod sutra u Orašju

Gregurević nas je iznenada napustio 2. siječnja u 67. godini života, a uzrok smrti još uvijek nije poznat.

Njegov odlazak zavio je u crno ne samo Hrvatsku već i čitavu regiju. Tijekom karijere ostvario je više od 100 kazališnih, filmskih i TV uloga kojima je ostavio neizbrisiv trag u hrvatskom glumištu.

Nakon ispraćaja u Zagrebu, u utorak će u glumčevu rodnom Orašju u Bosni i Hercegovini, na groblju u njegovoj Donjoj Mahali, biti upriličen i sprovod, na kojemu se također očekuje velik broj ljudi, a dan kasnije, u srijedu, u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu održat će se i svečana komemoracija.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!