Novosti / Hrvatska

nakon gostovanja u Direktu

Policija privela osobu koja je prijetila psihijatru Hermanu Vukušiću

Policija privela osobu koja je prijetila psihijatru Hermanu Vukušiću
Sandra Simunovic/PIXSELL

Nakon njegovog sinoćnjeg gostovanja u RTL Direktu Vukušić se, kako tvrdi, našao na meti Pernarovih podržavatelja

PU zagrebačka objavila je da istražuje prijetnje smrću upućene psihijatru Hermanu Vukušiću. "Danas, 9. siječnja 2019. godine u prijepodnevnim satima u službene prostorije Policijske uprave zagrebačke pristupio je 53-godišnjak koji je, zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje na njegovu štetu, podnio kaznenu prijavu protiv, u tom trenutku, nepoznatog počinitelja.

Kako je naveo, prijetnja je izrečena putem društvenih mreža nakon njegovog gostovanja u televizijskoj emisiji", navodi se u priopćenju policije.

Naime, Vukušić je od ministra zdravstva i ministra pravosuđa te Hrvatske liječničke komore zatražio da, po pitanju saborskog zastupnika Živog zida Ivana Pernara i njegovih zdravstvenih preporuka, hitno nešto poduzmu.

Nakon njegovog sinoćnjeg gostovanja u RTL Direktu Vukušić se, kako tvrdi, našao na meti Pernarovih podržavatelja, a o čemu je javio na Facebook profilu. Vukušiću su prijetili smrću jer "ismijava poštenog čovjeka Ivana". "Je li moguće da metak kalibra 7.65 može riješiti ove što ismijavaju poštenog čovjeka Ivana", piše u prijetnji koja mu je upućena.

Osoba koja se dovodi u svezu s počinjenjem navedenog kaznenog djela trenutno se nalazi u službenim prostorijama Policijske uprave zagrebačke i nad njim policija provodi kriminalističko istraživanje.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!