Novosti / Hrvatska

reakcije političara

Vladajući trljaju ruke, a oporba zaziva izbore nakon objave rezultata istraživanja CRO Demoskop za RTL

U izbornu godinu HDZ ulazi kao uvjerljivi pobjednik, pa vjeruju da rade dobro. Raste i Živi zid, dok su SDP i MOST u padu

Vladajućima ne silazi osmijeh s lica. Za dobro raspoloženje dovoljna je bila anketa. "Ja bih rekao da HDZ raste zahvaljući dobrim rezulatima rada ove Vlade, drago mi je da u 2/2 mandata imamo kontinuirani rast", kazao je ministar uprave Lovro Kuščević. Kako stvari stoje - HDZ s 29 posto podrške raste i daleko je ispred druge stranke po snazi SDP-a, koji je u padu i podupire ih 16 posto birača.

Socijaldemokrati ne skrivaju zabrinutost rezultatima. "Zabrinjavajući su za nas u SDP-u jer govore da su birači ljuti na nas, mogu ih razumjeti, ali vjerujem da bi slučaju izbora ta ljutnja ne bi značila ovakvu nisku podršku", kazao je Davorko Vidović, politički tajnik SDP-a.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Mostu koji je sa 7 posto na 4. mjestu biračkih preferencija, kažu - izbori su jedina prava anketa. "Evo ja ih pozivam kad tako dobro stoje, a drugi stoje loše,  neka raspišu izbore", kazao je Božo Petrov, predsjednik Mosta. "Oporba je ta koja mora zaizvati izbore, zaziva ih a boji ih se kao vrag križa", tvrdi Kuščević.

I dalje je  napopularniji političar famozni nitko. Ali na toj ljestvici visoki peterostruki rast ima Dalija Orešković koja je najavila start svoje stranke  - START. Ankete, poručuje, ne komentira, ali ih shvaća kao obavezu da stvori opciju koja će ponuditi i nadu i rezultate.

Kujundžić: 'Mora netko biti i negativan'

To što Živi zid ima čak dvoje svojih  političara među 10 napoluranijih, možda mogu zahvaliti vitaminu C? "Ankete pokazuju da Živi zid raste, ankete pokazuju da sam ja jedna od najpopularnijih političara u zemlji, a vi se pitajte zašto", kazao je Ivan Pernar.

Visoko na ljestvici negativnih našao se ministar zdravstva Milan Kujundžić. "Mora netko biti i negativan", kazao je Kujundžić. Ni Ured predsjednice s ocjenom tri, Vladina dvojka i  ocjena jedva dovoljan za rad Sabora, ne pokazuju da su birači pretjerano zadovoljni.

Pridonosi li rastu nepovjerenja građana i ova sva pretrčavanja? "Mi u HNS-u osuđujemo pogotovo ako je u pozadini osobna korist, kako pišu mediji", kazao je Milorad Batinić, predsjednik Kluba zastupnika HNS-a.

A to što je HNS prešao iz oporbenih u vladajuće redove, kažu, odlučila su središnja tijela, sve u interesu građana. Kako to građani vide, pokazat će prvo na izborima za EP, a potom i na onima za predsjednika republike.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!