Novosti / Hrvatska

SUMNJIVI NATJEČAJI

Zapošljava li direktor HNS-ovce? Ćorić u Fond za zaštitu okoliša šalje upravni nadzor

Zapošljava li direktor HNS-ovce? Ćorić u Fond za zaštitu okoliša šalje upravni nadzor
Marko Lukunić/PIXSELL

Iz Fonda su odbacili sumnje da je riječ o stranačkom zapošljavanju

Zbog medijskih napisa o navodnom zapošljavanju članova HNS-a u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, kojem je na čelu HNS-ovac Dubravko Ponoš, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić poslat će u Fond upravni nadzor.

"Ministarstvo zaštite okoliša i energetike će u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost obaviti upravni nadzor", rečeno je Hini u Ministarstvu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Jutarnji list" je u dva navrata objavio podatke o postupku zapošljavanja u toj državnoj instituciji, u kojoj je, kako tvrdi, od dolaska Ponoša na mjesto direktora zaposlen velik broj članova HNS-a, koalicijskih partnera u Vladi Andreja Plenkovića.

Iz Fonda tvrde da iskaznice stranke ne daju prednost

Na nedavnom natječaju za zapošljavanje 27 novih radnika u Fondu u drugi krug ušlo je petero HNS-ovaca, a na natječaju iz prosinca 2017. od ukupno petero zaposlenih novih djelatnika, njih četvero imalo je stranačku iskaznicu HNS-a, tvrdi "Jutarnji".   

Iz Fonda su odbacili sumnje da je riječ o stranačkom zapošljavanju, napomenuvši kako iskaznica neke stranke kandidatima ne može biti "ni povoljan niti diskriminatoran faktor pri zapošljavanju". 

Dubravko Ponoš (HNS) je direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost od rujna 2017. godine.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!