Novosti / Hrvatska

donijeli odluku

'Želimo građanima olakšati egzistenciju': Uvode besplatne vrtiće za svu djecu!

'Želimo građanima olakšati egzistenciju': Uvode besplatne vrtiće za svu djecu!
Thinkstockphotos.com

'Vjerujemo da će ova poticajna mjera pomoći obiteljima i da će značajno rasteretiti njihove kućne proračune'

Nakon što su krajem prošle godine snizili cijene vrtića s 410 na 300 kuna, u Gradu Belišću odlučili su da će od siječnja roditelje u potpunosti osloboditi plaćanja vrtića, piše gradonačelnik.hr.

Gradsko vijeće će ovu odluku donijeti na sjednici koja će se održati 28. siječnja no ona će, kako je kazao gradonačelnik Dinko Burić, vrijediti već od 1. siječnja tako da roditelji iz Belišća više ne moraju plaćati vrtić za svoju djecu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gradonačelnik Burić najavio da im je cilj u skoroj budućnosti osigurati besplatne vrtiće, a analizom proračunskih stavki i prihoda u Gradu su uvidjeli da ipak već sada mogu osigurati dodatnih 700 tisuća kuna godišnje i u potpunosti osloboditi roditelje brige o plaćanju vrtića. 

Grad Belišće je osigurao i još 150 tisuća kuna za povećanje plaća tetama u vrtićima za deset posto, pa će ukupno ove godine za vrtiće izdvojiti 3.75 milijuna kuna, a dosada je izdvajao oko 2,9 milijuna kuna.

'Vjerujemo da će ova poticajna mjera pomoći obiteljima'

"Želeći građanima Belišća olakšati svakodnevnu egzistenciju, Grad Belišće u 2019. godini provodi 22 socijalne poticajne mjere, od kojih je jedna i odluka o besplatnom vrtiću za djecu koja pohađaju matični vrtić u Belišću i područni vrtić u Gatu, a kojom želimo dati poticaj roditeljima s područja grada Belišća, ali i šire, ne samo da ostanu živjeti i raditi u našoj sredini, nego i dati poticaj i doprinos demografskoj obnovi naše domovine. 

Vjerujemo da će ova poticajna mjera pomoći obiteljima s malom djecom i da će značajno rasteretiti njihove kućne proračune, a sve u želji da se u Belišću poveća broj naših malih sugrađana", kazao je gradonačelnik Burić za gradonačelnik.hr

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!