Novosti / Hrvatska

ŠTO JE BILO, KAKO DALJE?

Krstičević i Šundov na Pantovčaku: U ponedjeljak Vijeće za obranu, predsjednica zatražila izvješća

Krstičević i Šundov na Pantovčaku: U ponedjeljak Vijeće za obranu, predsjednica zatražila izvješća
Screemshot / Ured predsjednice

U ponedjeljak, 14. siječnja 2019. godine bit će održana sjednica Vijeća za obranu

''Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov izvijestili su Predsjednicu Republike Hrvatske i Vrhovnu zapovjednicu Oružanih snaga RH Kolindu Grabar Kitarović o jučerašnjem sastanku s predstavnicima Države Izrael, koji su ih obavijestili o nemogućnosti isporuke zrakoplova F-16 Barak, prema specifikacijama iz ponude'', priopćeno je s Pantovčaka.

Najvljeno je da će ''u ponedjeljak, 14. siječnja 2019. godine, biti održana sjednica Vijeća za obranu s ciljem predstavljanja izvješća o postupku nabavke borbenih zrakoplova''.

Predsjednica Republike Hrvatske zatražila je ''od načelnika Glavnog stožera da na predmetnoj sjednici podnese detaljno izvješće o trenutačnom stanju borbenog zrakoplovstva, a s obzirom na politički konsenzus o zadržavanju sposobnosti borbenog zrakoplovstva, predsjednica izražava nadu da će se proces obnove borbenog zrakoplovstva nastaviti s ciljem čim bržeg iznalaženja rješenja''.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Na nastavak procesa modernizacije Republiku Hrvatsku obvezuju stanje i perspektive borbene tehnike Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, a žurnost u postupanju uvjetovana je neopravdanim višegodišnjim odgađanjem odluke o budućnosti borbenog zrakoplovstva i trenutnim stanjem nakon remonta iz 2013. godine'', zaključuje se u priopćenju s Pantovčaka.

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!