Novosti / Hrvatska

Ponosan na ratni put

Krstičević o kaznenoj prijavi iz Srbije: 'Mnogima sam trnu u oku. Želi se destabilizirati i mene i vladu'

Krstičević o kaznenoj prijavi iz Srbije: 'Mnogima sam trnu u oku. Želi se destabilizirati i mene i vladu'
Youtube Screenshot

Krstičević tvrdi da 4. gardijska brigada nije bila na navedenom području kako se tvrdi u prijavi

Ministar obrane Damir Krstičević smatra kako je jedini cilj kaznene prijave u Srbiji za ratni zločin destabilizirati njega i Vladu.

Podsjetimo, beogradska Politika objavila je kako je srbijanski odvjetnik Dušan Bratić podnio je tužilaštvu za ratne zločine Srbije kaznenu prijavu protiv hrvatskog ministra obrane i potpredsjednika hrvatske vlade Damira Krstičevića i suučesnika zbog sumnje da su 1995. ubili 81 civila srpske nacionalnosti. Politika prenosi tvrdnje da je Krstičević bio zapovjednik 4. gardijske brigade Hrvatske vojske koja je sudjelovala u raketiranju kolone srpskih izbjeglica u mjestu Bravnice, kod Jajca, u BiH, 12. i 13. rujna 1995.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Krstičević tvrdi da u to vrijeme 4. gardijska brigada nije uopće bila na tom području. 

"Pogledajte očito, mnogima sam trn u oku, vjerojatno zato što jačam hrvatsku vojsku. Ponosan sam na svoj ratni put, on je čist, isto kao i 4. gardijske brigade. Crvene beretke u Domovinskom ratu napravile su sve što su trebale napraviti", istaknuo je Krstičević. 

Rekao je da je cilj prijave destabilizirati Vladu i njega osobno.

"Stavljen sam u poziciju da se trebam braniti, a za što ću se braniti – za ništa", poručio je Krstičević koji je danas boravio u Splitu gdje je održana sve svečana sjednica u povodu utemeljenja HDZ-a u Splitu. 

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!