Novosti / Hrvatska

jedna lijepa priča

Poduzetnica siromašnima dozvoljava da u njezinom fast foodu, ako ne mogu platiti, jedu besplatno

21-godišnja poduzetnica Dora Vukšić otvorila je fast food. I to prvi u Hrvatskoj koji poklanja hranu onima koji za nju novca nemaju

Službena statistika kaže - Nova Gradiška ima 12 i pol tisuća stanovnika. Mještani kažu, oko 5 tisuća nas je ostalo. Trgovine, kafići i restorani s vremenom su propadali i zatvarali se. Do, prije dva tjedna. Otvoren je novi restoran u Novoj Gradišci, nudi palačinke od 10 kuna, sendvič za 15 ili pizzu za 26. A ako nemate novaca za to platiti - nećete ostati gledani. 

21-godišnja poduzetnica Dora Vukšić otvorila je fast food. I to prvi u Hrvatskoj koji poklanja hranu onima koji za nju novca nemaju. "Osoba nam se javi na Facebooku. Kaže da želi palačinku, mi ju pripremimo, napišemo da je to za tu i tu osobu. Prije nego što osoba dode, mi palačinku platimo, račun ostane kod nas. A oni samo preuzmu", objašnjava nam Dora.

'Znam da radim za sebe i da će se isplatiti'

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tko god je gladan je dobrodošao. A zaposlenici ovog restorana jamče mu anonimnost. "Većina ih se javi na telefon ili preko Facebook stranice, bilo ih je desetak ali smo očekivali veći broj. Ljude je možda sram", tvrdi Dora.

U restoranu je zaposleno četvero ljudi i svi, uključujući i Doru, imaju iste - minimalne plaće. Čim joj mogućnosti budu dozvoljavale, kaže - svima će povećati plaće prije nego sebi. Objašnjava kako se još uvijek navikava da je poduzetnica. "Na to da imam pečat i da ga stalno moram nositi u torbi. Ali sretna sam jer znam da radim za sebe i znam da će se isplatiti", tvrdi Dora.

Problemi s traženjem radnika

Ova mlada mama radila je različite poslove, bila je i čistačica u Munchenu. Ali kada je shvatila da nije sve tako bajno u Njemačkoj, vratila se u svoju Slavoniju. I njenim je sugrađanima drago, kažu: kao da se grad napokon probudio. 

Oko 800 pizza je izašlo iz kuhinje fast fooda od početka godine, posao ide bolje nego što su očekivali i trebaju još radnika. "Tražimo radnika za u kuhinju, nema nikoga, nitko ne želi raditi", tvrdi Dora.

Ova mlada ekipa koja o svom trošku hrani one koji nemaju novaca, nada se da će se njihovim primjerom povesti i ostali restorani. 

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!