Novosti / Hrvatska

Od travnja

Novi prijedlog Holdinga: Računi za odvoz smeća u Zagrebu rastu 100 posto

Novi prijedlog Holdinga: Računi za odvoz smeća u Zagrebu rastu 100 posto
Igor Kralj/Pixsell

Ove bi cijene stupile na snagu već u travnju ako ih prihvati gradonačelnik Milan Bandić

Zagrepčani će u prosjeku plaćati dvostruko više cijene odvoza smeća, a za neke kategorije kućanstava cijena bi mogla biti veća do tri i pol puta, prihvati li gradonačelnik Milan Bandić prijedlog cjenika koji Holding planira primjenjivati od travnja. Prema tom cjeniku, cijena bi bila veća što je više članova kućanstva.

Primjerice, peteročlana obitelj koja živi u stanu od 57 četvornih metara plaćala bi 113 kuna umjesto 41 kunu kao sada. Kako piše Jutarnji list, dvočlana obitelj koja živi u stanu iste kvadrature plaćala bi 79 kuna, a dosad je izdvajala oko 41 kunu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U konačnom iznosu prosječno će zagrebačko kućanstvo u stambenoj zgradi plaćati 46,08 kuna više nego prije (opet bez PDV-a), a prema izračunu Holdinga, riječ je o prosječnom povećanju cijene od 97,8 posto!

Kao što se dalje navodi u objašnjenju predloženih cijena, najgore će prema posljednjem prijedlogu cjenika proći potrošači koji žive u stambenim jedinicama veličine 33,4 četvorna metra i oni s četiri člana kućanstva. Njima će se, prema izračunu Holdinga, cijena odvoza smeća povećati 3,6 puta s obzirom da su dosad u prosjeku mjesečno za odvoz smeća izdvajali 27,8 kuna, a od travnja nadalje ista bi ih usluga mogla stajati 102,17 kuna. Dvočlana kućanstva koja žive u 36,4 kvadrata umjesto dosadašnjih 30,45 kuna, plaćat će prosječno 79,29 kuna mjesečno, dakle 2,6 puta više, a posebni izračuni vrijedit će i za potrošače u obiteljskim kućama, piše Jutarnji list.

Ovo je treći prijelog cjenika Zagrebačkog holdinga. Prva dva Grad Zagreb je odbio.

 

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!