Ostani doma
Novosti / Hrvatska

RTL doznaje

Ministar Tolušić rekao da je prijavio montirane fotografije, a u USKOK je otišao tek nakon toga

Ministar Tolušić rekao da je prijavio montirane fotografije, a u USKOK je otišao tek nakon toga
Pixell

RTL neslužbeno doznaje da je ministar Tolušić tek u utorak navečer otišao u USKOK kako bi službeno prijavio slučaj

Glavna tema na Markovom trgu i dalje je afera "kokain i prostitutka" u kojoj se pokušalo kompromitirati potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića. Ministar Tolušić i danas je prije sjednice Vlade komentirao situaciju u kojoj se našao nakon što se doznalo za pokušaj kompromitacije montiranim fotografijama na kojima u krilu drži oskudno odjevenu crnku:

"Sve ćete znati kada završe istražne radnje i to je to", kratak je bio Tolušić uoči sjednice Vlade. Na pitanje na koju bandu je mislio koju je u utorak spomenuo, samo je dodao: "Na onu bandu koja će brzo završiti u zatvoru", rekao je ministar.

No, kako RTL neslužbeno doznaje, Tolušić je tek u utorak u poslijepodnevnim satima otišao u USKOK kako bi podnio kaznenu prijavu što je u krajnjoj liniji malo čudno s obzirom da je za fotografije znao neko vrijeme isto kao i Vlada koja je angažirala SOA-u kako bi se utvrdila vjerodostojnost fotografija. SOA je kazala da je riječ o fotomontaži.   

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kada su Tolušića novinari u utorak prijepodne pitali o ovoj aferi i je li ju prijavio, rekao je da je to učinio. Međutim, kako je RTL doznao, u policiju osobno nije došao, a i glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić rekao je da je sporne fotografije vidio tek kad ih je vidjela i čitava Hrvatska.

"Očekujem da će policija i DORH vrlo brzo odraditi svoj posao, a bandi koja se malo zaigrala poručujem da se malo zaigrala i da počnu pakirati kofere", rekao je Tolušić u utorak novinarima uoči užeg kabineta Vlade. Međutim, sam je odlučio otići na policiju tek nakon što je javnost saznala za montirane fotografije. 

 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!