Novosti / Hrvatska

'RAZUMIJEVANJE SLAVENSKIH DUŠA'

Azimov: 'Nema ni govora da se Rusija odnosno Sberbank povlače iz Agrokora'

Azimov: 'Nema ni govora da se Rusija odnosno Sberbank povlače iz Agrokora'
Goran Stanzl/PIXSELL

'Znate i sami – vašu slavensku dušu nitko neće bolje razumjeti od nas Rusa', poručio je ruski veleposlanik

''Nema ni govora da se Rusija odnosno Sberbank povlače iz Agrokora. Budite sigurni. Stanje je apsolutno stabilno. Druga je stvar ekonomija i mogućnost da se udio, kad mu vrijednost bude najviša proda. No, danas o tome nema govora. Štoviše, Rusija je spremna Hrvatskoj davati i nove kredite i biti veliki investitor u vašu privredu. No, vaše tvrtke i Vlada su protiv toga da Rusija bude strateški partner. Okrećete glavu od te mogućnosti'', ustvrdio je Anvar Azimov, veleposlanik Ruske Federacije u Hrvatskoj.

'Ja tvrdim da su ruske investicije u Hrvatsku veći potencijal od svih investicija koje su EU i SAD zajedno spremni investirati u Hrvatsku. Uostalom, pa znate i sami – vašu slavensku dušu nitko neće bolje razumjeti od nas Rusa. Nemojte se zanositi kako je razvoj bez Rusije moguć – ne, suprotno strateško partnerstvo s Rusijom od vitalnog je značaja za sveukupni razvoj Hrvatske'', naglasio je Azimov u razgovoru za Novi list.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tvrdi da ''novu uspostavu dijaloga prije svega treba zahvaliti hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović''. ''Ona je iznimno mnogo i jednako toliko pozitivno utjecala na oživljavanje naših odnosa. I vidite, odmah je krenulo, a pozitivni se pomaci posebno pozitivno ogledaju na ekonomskom planu. Vaša je predsjednica poslala nedvosmislenu poruku kako Hrvatska itekako želi surađivati s Rusijom, kako u njoj vidi iznimno značajnog partnera'', pohvala je koju je uputio i političkoj hrabrosti hrvatske predsjednice ruski veleposlanik, koji je stigao na godišnju skupštinu riječkog ogranka Hrvatsko-ruskog društva prijateljstva. 

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!