Ostani doma
Novosti / Hrvatska

njima to očito ne smeta

Pljušte reakcije na izjavu o žetončićima, ali to njega ne smeta: Bandić i danas najavio nova pojačanja

'Ja ništa nespretno i slučajno ne radim, ja sam slučajno jedino strgao nogu', kaže Bandić

Nakon što je jučer najavio da ima "još žetona u džepu", Milan Bandić danas je potvrdio kako su spremna nova pojačanja u njegovoj stranci.

Zagrebački gradonačelnik još ne otkriva tko bi mogli biti novi prebjezi ni iz kojih su stranaka, a iako zastupnici koji su mu dosad prešli podupiru vladajuće, iz HDZ-a se od Bandićevih prebjega ograđuju. No oštre poruke šalju koalicijski partneri.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nove zastupnike u Saboru Milan Bandić - ne treba tražiti. Nakon što je jučer rekao da ih u džepu ima dva, tri i nazvao ih – žetončićima i danas uvjerava: 

"To kad ću ja vama to reći i odgovoriti koji su to žetoni to ćete prepustiti meni. Ja ništa nespretno i slučajno ne radim, ja sam slučajno jedino strgao nogu”, kaže Bandić.

S jednog zastupnika došao je do njih dvanaestero, čime se i dalje bavi USKOK. Samo ga je jedan nedavno napustio, a iako skupljeni “žetončići” podržavaju vladajuće, HDZ se od svega pokušava ograditi:

“Bandić je rekao da su dva, tri nova žetončića moguća u njegovu Klubu.

"Nemam pojma."

Kako to uopće komentirati, taj odnos prema zastupnicima?

Ne znam, o čemu je govorio, o jackpotu ili o zastupnicima?

O zastupnicima.

"Ne znam vam onda”, ističe predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Iz SDP-a ponavljaju da je to zajednička igra:

“Kada bi skupljao žetončiće sa svojim novcem to bi isto bilo gadljivo, ali bi čovjek mogao reći bar ne radi to s javnim novce, a ovdje očito se žetončići se skupljaju sa jacnim novcem. I šta on i premijer Plenković zajednički rade, a to je da skupljaju sa svih strana podršku za sebe", poručuje Gordan Maras.

HDZ-ovi partneri složni u napadu na Bandića, ali ne vide Plenkovićevu odgovornost pa HSLS predlaže:

"Milan Bandić većinu novčića dobiva na prevaru, sjećate se njegovih novčica."

Ali dio su većine...

"Imamo svoju većinu od 77 zastupnika. Neka glasuju protiv zakona, protiv proračuna za 2020, pa da vidimo jel jesu ili nisu", ističe Darinko Kosor

Koalicijski partneri iz HNS-a, koji imaju gotovo triput manje zastupnika od Bandića, a dobili su dva mjesta u Vladi, puno su oštriji. Iako je Marija Puh iz njihovih prešla u Bandićeve redove, sigurni su da u novim prebjezima nema HNS-ovaca:

“Iz HNS-a nije nitko, ne znamo o kome bi se moglo raditi, a prije svega mogu komentirati da je izuzetno neprimjereno način kako naziva zastupnike koji prelaze u njegov Klub kao žetončiće”, jasno će Milorad Batinić

Da ih tako naziva šef onima koji su prešli k Bandiću očito ne smeta.

Preporučujemo ti još sadržaja

Citaj, prati i komentiraj naše price i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!