Novosti / Hrvatska

Zbog krive agencije

Jandroković o kontroliranju članstva: 'Napravili smo propust. Žao mi je što se to dogodilo'

Jandroković o kontroliranju članstva: 'Napravili smo propust. Žao mi je što se to dogodilo'
Marko Lukunic/PIXSELL

HDZ je potpisao ugovor s tvrtkom Apicura da im obavi posao vezan uz izmjene Zakona o zaštiti podataka

"Napravili smo propust. Angažirali smo profesionalnu tvrtku za koju smo mislili da radi po jednakom obrascu izjave za zaštitu privatnosti. Nismo dovoljno obratili pozornost na tekst koji je išao uz poziv članovima na ažuriranje podataka. Izjava je neprimjerena i bit će u potpunosti izmijenjena. Žao mi je što se to dogodilo", kazao je glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković, za 24sata.

HDZ-ovci o svojoj stranci ubuduće neće smjeti iznositi informacije čak ni na sudu ukoliko za to ne dobiju pismeno odobrenje stranačkih tijela. Tako barem proizlazi iz Izjave o povjerljivosti (GDPR) - kako glasi naziv dokumenta koji je ovih dana iz središnjice HDZ-a odaslan na potpis članovima stranke, piše Jutarnji list. To je u potpunoj suprotnosti od zakona o kaznenom postupku. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Novinari su Jandrokovića pitali je li ovo pokušaj kontroliranja i ušutkavanja članova kako ne bi s novinarima razgovarali i iznosili bilo kakve podatke u događajima u stranci.

"Nije. To bi u današnje vrijeme bilo i nemoguće i neprimjereno. Jučer smo vidjeli kakva je točno izjava. Nije bilo dovoljno koordinacije između odjela za članstvo i našeg pravnog savjetnika. Nema nikakve političke pozadine u toj izjavi. Službe jednostavno nisu prepoznale da nešto što može vrijediti za korporativni sektor nije primjenjivo za jednu demokratsku stranku", kazao je Jandroković za 24sata.

U HDZ-u su u ponedjeljak rekli da je sporna izjava ništetna, ali nisu rekli kad su je točno takvom proglasili. 

Istaknuli su da su potpisali ugovor s tvrtkom Apicura da im obavi posao vezan uz izmjene Zakona o zaštiti podataka (GDPR) te da na njima leži sva odgovornost za tekst Izjave o povjerljivosti. Iz Apicure su poručili da će mijenjati tekst.

 

Izdvojeno

Vezani članci

Citaj, prati i komentiraj naše price i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!