Ostani doma
Novosti / Hrvatska

SAGA SE NASTAVLJA

Sumnjivo meso za kebab pronađeno u Hrvatskoj! Iz Sanitarne inspekcije tvrde: 'Na vrijeme je povučeno'

Distributerska tvrtka objavila je da s tržišta povlači goveđi kebab koji je poslan u Sloveniju, Mađarsku, ali i Hrvatsku

U Sloveniji i dalje traju detaljne provjere mesa. 

Distributerska tvrtka objavila je da s tržišta povlači goveđi kebab koji je poslan u Sloveniju, Mađarsku, ali i Hrvatsku, a naše Ministarstvo zdravstva potvrdilo kako je sporno meso pronađeno, ali i uklonjeno iz tri ugostiteljska objekta. Ministarstvo poljoprivrede, kao i ministarstvo zdavstva ne žele javno objasniti detalje kako je to moguće.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Saga oko zaraženog mesa se nastavlja. Novih 12 tona goveđeg kebaba distrubuiranog prema Sloveniji, Mađarskoj i Hrvatskoj povlači se s tržišta. "Povlačimo proizvode od goveđeg kebaba zbog sumnje na prisutnost Escherichia coli i Salmonella,  što može dovesti do želučanih i crijevnih problema, i zbog sumnje ina prisutnost ostataka veterinarsko-medicinskih proizvoda", izvijestio je Alebon o povlačenju proizvoda. 

Meso iz Poljske

Radi se o slovensko-njemačkoj tvrtki čiji se zamrznuti doner kebab za restorane brze hrane proizvodi u Poljskoj. Slovenske inpekcije potvrdile su da je sporni proizvod distribuiran 41 ugostiteljskom objektu, a objašnjenje od poljskih vlasti još čekaju.

"Poljaci nam nisu objasnili zašto meso povlačimo s tržišta", kazala je Andreja Bizjak, slovenska direktorica Inspekcije za sigurnost hrane.

Hrvatska Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravstva potvrdila je da je sporni kekab koji je došao preko slovenskog tržišta za sada otkriven u tri ugostiteljska objekta u Hrvatskoj, no tvrde da su na vrijeme povučeni.

"Tijekom provedenih inspekcijskih nadzora sporni proizvodi nisu zatečeni u prometu jer su ugostiteljski objekti po zaprimanju informacija od slovenskih dobavljača vratili sporan proizvod koji su imali na zalihama", stoji u odgovoru Sanitarne inspekcije.

Ministarstvo poljoprivrede: Meso iz sporne poljske klaonice nije stiglo u Hrvatsku

No, zašto o tome nisu adekvatno obavijestli javnost, nisu odgovorili. Iz Ministarstva poljoprivrede samo su još jednom potvrdili da meso iz sporne poljske klaonice nije stiglo u Hrvatsku.

Hrvatski proizvođač kebaba poručuje, svako meso prije obrade mora proći inpekciju, i nikakvi propusti nisu dopušteni. "Prođe sanitarnu inspekciju i tek nakon 24 sata ide u porizvodnju", kazao je Ante Maršić, voditelj prodavaonice kebaba.

Građanima zato savjetuju kupujte samo od pouzdanih proizvođača.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!