Novosti / Hrvatska

tisuće poduzetnika u istanbulu

Predsjednica otvorila Svjetski investicijski forum: Pozvala biznismene da ulažu u Hrvatsku

Kolinda Grabar Kitarović pozvala je biznismene da pomognu mladim talentiranim ljudima

Predsjednica je u Istanbulu otvorila Svjetski investicijski forum.
Pred tisuću uglednih poduzetnika iz cijeloga svijeta Hrvatska je bila posebno predstavljena. 

Kolinda Grabar Kitarović pozvala je biznismene da ulažu u Hrvatsku i pomognu mladim talentiranim ljudima koji imaju ideje i potrebna im je potpora.

Sve to u Istanbulu je pratio RTL-ov reporter Goran Latković. 

"To za poduzetnike znači da svatko tko ima jako dobru ideju, ali nema kapitala, upravo u Istanbulu može dogovoriti dodatan vjetar u leđa jer se ovdje okupilo oko 1000 uglednih poduzetnika iz cijelog svijeta. Neki su došli tražiti investicije, a neki su došli investirati. Ukoliko netko želi stvoriti malo ili srednje poduzeće na pravom je mjestu jer upravo se ovdje dogovaraju milijuni i milijuni dolara."

Cilj olakšati pristup kapitalu manjim i srednjim poduzetnicima

U gradu koji spaja dva kontinenta svatko se trudi uloviti krupnu ribu, pa tako i poduzetnici iz Hrvatske. Tako je jedna pametna aplikacija predstavljena na Svjetskom investicijskom forumu anđela investitora. Projekt sastavljen od nekoliko start-upova  bavi se razvojem aplikacija i pametnih igračaka.

"Ovdje očekujemo da dobijemo dodatna sredstva da puno brže razvijemo projekt", kaže Davor Komerički.

Ovaj investicijski forum zapravo je međunarodna organizacija i cilj mu je olakšati pristup kapitalu manjim i srednjim poduzetnicima.

"Istanbul je zanimljiv grad, to je jedini grad na svijetu u kojem su vladali mnogi vladari Bizanta, mnogi carevi Rimskog carstva i mnogi sultani Otomanskog carstva, ali sada, novi sultani, novi kraljevi i novi vladari 21. stoljeća su poduzetnici", kazao je Baybars Altuntas, generalni direktor Svjetskoga investicijskog foruma poslovnih anđela.

Forum je krenuo iz Istanbula, a prošli mjesec otvoren je i Ured u Krapinsko-zagorskoj županiji. Zabok je tako postao središte investicijskog foruma za cijelu Europsku uniju.

"Ono što nam se pruža je 5000 anđela u cijelom svijetu i fondova. A na nama je da dobre start-upove koji imaju budućnost povezemo s anđelima", kazala je Helena Matuša, zamjenica ravnateljice Zagorske razvojne agencije.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, na ovom forumu najavljena kao posebna gošća, dobila je nagradu za promicanje žena u biznisu i pozvala je investitore da ulože u Hrvatsku. 

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!