Novosti / Hrvatska

GOSTOVAO U RTL DIREKTU

Josipović žestoko o predsjednici: 'Podilazila je ustašofiliji. Zar joj savjetnik mora reći što je ZDS?'

Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović u RTL Direktu komentirao je četiri godine mandata predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović u RTL Direktu komentirao je četiri godine mandata predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Na pitanje što misli da su uspjesi predsjednice u četiri godine rekao je da ima jako malo dobroga.  "Jedno vrijeme je djelovao taj njezin osobni šarm i marketing, međutim, potpuno odsustvo ikakve suvisle politike je glavna karakteristika njezina mandata", rekao je Josipovć i dodao da je "vrlo ozbiljna pogreška" njezina mandata bilo "podilaženje ustašofiliji". 

"Nevješto izvlačenje"

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Smatra da je pokušaj da se predsjednica "korigira sa kritikom pozdrava 'Za dom spremni'" samo "nevješto izvlačenje" te da "to nitko ne uzima za ozbiljno".   

"Predsjednica je inače studentica doktorskog studija na Fakultetu političkih znanosti, a do jučer nije znala što znači "Za dom spremni". Isto tako je na početku mandata rekla da ne pozdravlja sa građanke i građani jer što bi rekli seljaci. To pokazuje jednu potkapacitiranost i podobrazovanost za funkciju koja ipak treba biti reprezentativna u ovom društvu", kazao je Josipović. 

"Žalosno je da je tek sada saznala da je "Za dom spremni" ustaški pozdrav i to pokazuje nedostatak suvisle politike. Ona se stalno nekome dodvoravala", rekao je Josipović i spomenuo kako je tijekom mandata bila na pozicijama radikalne desnice pa je imala Radeljića za savjetnika, a družila se i s Velimirom Bujancem. 

"Ona bira i odgovara za savjetnike"

"Sada je vidjela da to možda nije dobitna kombinacija za iduće izbore pa se malo prestrojila", rekao je Josipović i dodao kako ne vjeruje da će Grabar-Kitarović u izbornoj godini bitno promijeniti svoj imidž. Naglasio je da je rejting predsjednice u ovom trenutku nizak. 

"Za trećinu je niži nego sam ga je imao pa sam izgubio izbore", kazao je Josipović. 

Smatra da je nekorektno što je grešku oko pozdrava "Za dom spremni" predsjednica svalila na savjetnika jer "na kraju krajeva, ona bira i odgovara za savjetnike". "Zar joj zaista treba savjetnik da bi joj rekao što je to "Za dom spremni? To je poražavajuće", zaključio je Josipović.  

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!