Novosti / Hrvatska

Središnji državni ured za Hrvate

Za projekte od interesa za Hrvate izvan Hrvatske dva milijuna kuna

Za projekte od interesa za Hrvate izvan Hrvatske dva milijuna kuna
Marko Lukunic/PIXSELL

Najniži iznos koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 5.000 kuna, najviši 80.000 kuna, jedan prijavitelj može podnijeti najviše dvije prijave

Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske objavio je javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Hrvatske vrijedan dva milijuna kuna, prijave se mogu podnositi zaključno do 18. ožujka, doznaje se u utorak u Uredu.

Prijaviti se mogu neprofitne organizacije Hrvata izvan i u Hrvatskoj, dakle udruge, zaklade, ustanove, vjerske zajednice ili druge pravne osobe, fizičke osobe - pojedinci te siromašni pripadnici hrvatskog naroda izvan Hrvatske koji žive u teškim socijalnim, materijalnim ili zdravstvenim okolnostima.

Najniži iznos koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 5.000 kuna, najviši 80.000 kuna, jedan prijavitelj može podnijeti najviše dvije prijave.

Od prijavitelja se očekuje da prijave projekte i programe koji povezuju Hrvate izvan Hrvatske u cilju očuvanja i jačanja nacionalnog identiteta, zaštite prava i interesa hrvatskih zajednica, očuvanja hrvatskog jezika, projekte koji potiču kulturnu, obrazovnu, znanstvenu, sportsku i gospodarsku suradnju s Hrvatskom, te povratak i integraciju Hrvata izvan Hrvatske i njihovih potomaka u društveni i gospodarski život Hrvatske.

Prijava na javni poziv obavezno se podnosi u elektroničkom i papirnatom obliku. Obrasci za prijavu dostupni su za preuzimanje na mrežnoj stranici Ureda www.hrvatiizvanrh. gov.hr.

 Siromašni Hrvati s prebivalištem izvan Hrvatske prijavu mogu podnijeti i samo u papirnatom obliku zajedno s ostalom traženom dokumentacijom čiji je popis objavljen na mrežnim stranicama Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske   www.hrvatiizvanrh.hr/ 

 Prijave koje ispune formalne uvjete vrjednovat će posebno povjerenstvo, a na temelju njegova  prijedloga odluku o dodjeli financijskih sredstava donosi državni tajnik Zvonko Milas.

 Iako se to u javnom pozivu ne navodi, od njegove objave do odluke o dodjeli sredstava prođe nekoliko mjeseci. Ipak, kad se odluka donese, Ured će na svojim službenim mrežnim stranicama objaviti rezultate poziva s podacima o projektima, prijaviteljima i odobrenim sredstvima.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!