Ostani doma
Novosti / Hrvatska

SAVJETNIK MINISTRICE DIVJAK

'Ministarstvo nema potrebu ulaziti u javnu polemiku s ljudima koji iznose neistine'

'Ministarstvo nema potrebu ulaziti u javnu polemiku s ljudima koji iznose neistine'
Jurica Galoic/PIXSELL

Ne znam odakle bih počeo s demantiranjem niza netočnih informacija i lažnih vijesti

Ministarstvo znanosti i obrazovanja "nema potrebu ulaziti u javnu polemiku s ljudima koji iznose toliko neistina", rekao je u srijedu posebni savjetnik ministrice znanosti i obrazovanja Maro Alavanja demantirajući tvrdnju pročelnika zagrebačkoga Gradskog ureda za obrazovanje Ivice Lovrića da je projekt "Škola za život" paravan za osobni biznis.

"Ne znam odakle bih počeo s demantiranjem niza netočnih informacija i lažnih vijesti koje su plasirane na konferenciji za novinare. Ali, samo primjera radi, Ministarstvo nije dogovaralo ni dobavljače niti kupovalo spomenute tablete, već je novac poslan 74 Škole za život koje su onda individualno birale svoje dobavljače i vrstu tableta što je vrlo lako provjerljivo", odgovorio je Alavanja na upit Hine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Lovrić je na konferenciji za novinare, uz ostalo, rekao da je projekt Škola za život paravan za osobni biznis te da Ministarstvo planira "za digitalizaciju škola potrošiti oko milijardu i pol kuna, a većina toga će otići na uvoznu opremu", dodavši da su dlanovnici, kupljeni za učenike u sklopu projekta, nekvalitetni.

"Zaista nemamo potrebu ulaziti u javnu polemiku s ljudima koji iznose toliko neistina, posebice ako se sjetimo situacije od prije nekoliko mjeseci u kojoj je upravo proračun za obrazovanje Grada Zagreba smanjen za 50 milijuna kuna - toliko o tome", zaključuje posebni savjetnik ministrice Divjak Maro Alavanja.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!