Ostani doma
Novosti / Hrvatska

u gospićkoj gimnaziji

S lažnom diplomom 10 godina predavala povijest, ravnatelj: 'U šoku sam'

S lažnom diplomom 10 godina predavala povijest, ravnatelj: 'U šoku sam'
Thinkstock.com

Zanimljivo je da je ova profesorica prije samo desetak dana tražila od ravnatelja sporazumni raskid ugovora o radu

Više od deset godina profesorica D.B. predavala je u Gimnaziji Gospić povijest, a povremeno i sociologiju. Njezin rad, kažu kolege, bio je besprijekoran, ona omiljena među učenicima, ali postojao je problem koji je otkriven prije koji dan – D.B. nikad nije diplomirala. Ta vijest u gospićku gimnaziju prije nekoliko dana stigla je sa Sveučilišta u Zadru, na kojem je D.B. navodno diplomirala. 

VEZANE VIJESTI

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zanimljivo je da je ova, mnogima omiljena, profesorica prije samo desetak dana tražila od ravnatelja sporazumni raskid ugovora o radu. Kazala mu je da očekuje novi, bolji posao. Ravnatelj je, prema pravilima, postupio tako da joj je to i dozvolio. Profesorica je lani postala majka te se nedavno vratila s porodiljnog dopusta.

"Nisam slutio ništa, a kamoli ovo što se iz svega toga izrodilo", kaže za 24sata Josip Štampar, profesor tjelesnog odgoja koji je na mjestu vršitelja dužnosti ravnatelja od srpnja prošle godine.

D.B. se ranije preselila iz Gospića te tvrdila da je novo radno mjesto čeka bliže njenom novom mjestu prebivališta. U prošlu srijedu je došla potpisati raskid ugovora i pokupiti svoje stvari iz škole.

"Ona je zadnja osoba na koju bih pomislio da je lažirala diplomu", kaže ravnatelj kojeg je ova vijest šokirala.

Za kazneno djelo krivotvorenja službene ili poslovne isprave predviđena je kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci do pet godina. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!