Novosti / Hrvatska

Izvanredna konferencija za medije

Ministrica Murganić: 'Uočeni su teški propusti u radu, predlažem smjenu ravnateljice'

Ministrica Murganić: 'Uočeni su teški propusti u radu, predlažem smjenu ravnateljice'
Robert Anic/PIXSELL

Inspekcija je pokazala postojanje teških propusta u radu", rekla je Murganić

Ministrica socijalne potike i mladih, na izvanrednoj konferenciji za medije povodom stravičnog čina s Paga, kazala je kako predlaže smjenu ravnateljice Centra za socijalnu skrb Zadar.

"Inspekcija je pokazala postojanje teških propusta u radu", rekla je Murganić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Cijela hrvatska javnost je zgrožena i potresena. Krenuli smo u Centar za socijalnu skrb Zadar, poslali smo dvije inspekcije, još se uvijek vrši nadzor nad svim zaposlenima Centra. Kontaktirala sam liječnike. Prvim izvidima uočeni su teški propusti u radu u radu ravnateljice Centra za socijanu skrb. Zahtijevat ćemo da se preispita njihova odgovornost, a upravno vijeće bit će sazvano u ponedjeljak", rekla je ministrica.

Potom je kazala kako će za ravnateljicu predložiti smjenu. Na pitanje u čemu je ravnateljica pogriješila, ministrica je rekla: ''Ima nekoliko odgovornosti, između ostalog i rad stručnog tima koji treba izvještavati koliko radi i na koje je probleme naišao u svom radu, treba li se sa svojim autoritetom dodatno uključiti, komunicirati u zajednici sa ostalim institucijama koje prate pojedine obitelji i inzistira da se obave poslovi koje su u njihovim nadležnosti. Ima obavezu organizirati stalne stručne edukacije koje nije radila. Sve što treba da mu ustanova funkcionira, u kadrovskom, stručnom i organizacijskom smislu da štiti korisnike sustava.''

Osvrnula se i na što se sve treba ravnatelj osvrnuti da mu ustanovna institucija funkcionira, u kadrovskom, stručnom, kadrovskom, organizacijskom, financijskom smislu, da štiti korisnike sustava na način da taj sustav socijalne skrbi ne zatvara vrata centra, nego da se angažira da skrb o korisnicima bude integrirana u ostale sustave i bude sveobuhvatna.  

"Mi smo sasvim otvoreno i sasvim odgovorno govorili o našim propustima. Ni jedan čovjek nije sam i ne može funkcionirati kroz jedan sustav" kazala je Murganić i dodala kako su u ovom slučaju sustavi zakazali. 

"Mislim da se zaista odgovorno ponašam, radim na svojem radnom mjestu. Nasilje je prisutno u društvu, ovi problemi nisu nastali mojim dolaskom", kazala je ministrica. 

Svim novinarima je kazala kako se nada da će se s njenim odlaskom stvoriti pozitivni temelji i da će se sustav oporaviti. 

"Sustav je zapušten godinama i to je odgovornost svih nas". 

 

Izdvojeno

 • Antonija Blaće i Hrvoje Brlečić
  10 godina ljubavi Antonija Blaće objavila romantičnu fotografiju sa suprugom: 'Pravi ste par'

  Voditeljica i njezin suprug zajedno su deset godina

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!