Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Sve demantirali

Tvrde da nisu izbacili članove KUD-a jer su gay: 'Njih dvojica su se nedolično ponašali'

Tvrde da nisu izbacili članove KUD-a jer su gay: 'Njih dvojica su se nedolično ponašali'
Patrik Macek/PIXSELL/Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U KUD-u kažu kako su se ove godine tri puta okupili, ali se gospodin nije pojavio, stoga ga ne smatraju članom društva

Pjevač KUD-a u slavonskim Gundincima verbalno je napao dvojicu članova zato što su u istospolnoj vezi. Ta je vijest bila tema RTL Direkta prošli tjedan. Tada su pitali predsjednika KUD-a za komentar, no sporni događaj nije htio komentirati. 

Nakon emisije gdje je prvi puta iznesena ova priča, stigao je odgovor iz KUD-a "Vesela šokadija" Gundinci. Kazali su kako su dužni demantirati lažne izjave.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Dotični gospodin, koji pred kamerama skriva svoje lice, priključio se Muškoj pjevačkoj skupini prije otprilike 1,5 godinu s riječima kako će samo kratko biti tu nakon čega se vraća raditi u sezonu, međutim ostao je duže od rečenog. Nakon nekog vremena počeo je dolaziti i na probe KUD-a s kojim je bio na svega nekoliko nastupa u prošloj godini", kazali su. 

Partner mu je osobni asistent

U njihovom priopćenju piše kako se prije nekoliko mjeseci s "dotičnim gospodinom" na probe KUD-a počeo pojavljivati još jedan muškarac kojeg su predstavili kao njegovog osobnog asistenta kojeg mu je dodijelila država budući je gospodin invalid i treba mu pomoć 24 sata na dan. Isto tako, taj drugi muškarac bio je kao pratnja, a nikada kao član, prisutan na nekoliko nastupa. 

"Sve je bilo podnošljivo dok se njih dvojica nisu počeli nedolično ponašati – u autobusu se pred djecom i ostalim članovima grliti, stiskati, priljubljeno fotografirali te neprestano sve to prenositi na društvenim mrežama", piše u priopćenju.

Članovi KUD-a počeli bojkotirati probe

Prvo su se pobunili članovi koji su počeli bojkotirati dolaske na probe KUD-a, jedan po jedan član nije dolazio na probe te je to rezultiralo njihovim prekidom. Počelo je ismijavanje KUD-a sa svih strana, smanjili su se pozivi na nastupe, te je nastavljen rad samo ženske i muške pjevačke skupine.

"Izričito tvrdimo i demantiramo izjavu o napadu – nije bilo nikakvog napada na gospodu kako oni tvrde, samo im je ukazano na nedolično ponašanje i rečeno da se to više neće tolerirati. Također je netočan navod da su se probe održavale u tajnosti i u privatnim kućama. Od spornog događaja samo je jedna proba muške pjevačke skupine održana u kući jednog od članova – i to zbog proslave rođendana", kazali su. 

Napomenuli su i kako se KUD ove godine pokušao ponovno okupiti, imali su 3 sastanka, spomenuti gospodin nije se pojavio, stoga ga više ne smatraju članom društva. 

Nisu htjeli dozvoliti raspad stogodišnjeg rada KUD-a

"Zaključak cijelog društva je da se ne može dozvoliti raspad stogodišnjeg rada KUD-a zbog nedoličnog ponašanja jednog člana koji za sobom vuče svog asistenta – kojeg je tek nakon prijave slučaja policiji priznao kao svog istospolnog partnera", kazali su.

U policiji kažu, ništa ne smiju komentirati jer je slučaj predan općinskom sudu. Intervenirala je i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova.

"Donijeli smo odluku kojom smo zaključili da je pritužitelj diskriminiran temeljem spolne orijentacije od strane KUD VŠG zbog onemogućavanja sudjelovanja na probama pjevačke skupine umjetničkog društva njemu i njegovom istospolnom partneru. Također smo utvrdili manje propuste policije", kazala je pravobraniteljica o slučaju diskriminacije.

Preporučujemo ti još sadržaja

Citaj, prati i komentiraj naše price i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!