Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Namirivanje odštete

Frane Lučić sat vremena proveo u DORH-u: Nagodba o odšteti nije postignuta

Frane Lučić sat vremena proveo u DORH-u: Nagodba o odšteti nije postignuta
Ivana Ivanda Rožić

DORH će slijedom dogovora u Vladi pokušati postići pravičnu nagodbu s jedinim preživjelim vatrogascem kornatske tragedije

Jedini preživjeli vatrogasac iz kornatske tragedije Frane Lučić u petak je, u pratnji odvjetnika, proveo sat vremena u sjedištu Državnog odvjetništva (DORH) gdje nisu postigli nagodbu oko naknade štete.

''Razgovori su u tijeku i dobro je razgovarati'', izjavio je Lučićev odvjetnik Šime Savić nakon sastanka u sjedištu DORH-a u Gajevoj ulici, ne priopćivši pritom detalje razgovora vezane uz nagodbu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Lučić je početkom veljače djelomično dobio spor radi naknade štete protiv grada Šibenika i Republike Hrvatske koji su mu prema nepravomoćnoj presudi zagrebačkog Općinskog radnog suda dužni isplatiti 1,75 milijun kuna i uz to nadoknaditi dosadašnje i buduće troškove tuđe pomoći i njege, izgubljene zarade te poboljšane prehrane.

No, Državno odvjetništvo na tu je presudu uložilo žalbu zbog bitne povrede odredaba parničnog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja te pogrešne primjene materijalnog prava u nepravomoćnoj presudi.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je 28. veljače kako očekuje da bi se za tjedan - dva mogao postići dogovor oko nagodbe s Franom Lučićem. I Vlada je ranije potvrdila da će Državno odvjetništvo pokušati postići pravičnu nagodbu s Lučićem.

Nepravomoćnu presudu Lučić je dobio nakon više od dvanaest godina od tragedije u kojoj je tijekom rutinske intervencije gašenja požara na otoku Kornatu poginulo 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog, dok je on preživio s višestrukim ozljedama.

 

Citaj, prati i komentiraj naše price i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!