Novosti / Hrvatska

Tko je Martin Pauk?

Splitski vijećnik šokira izjavama: Na vjenčanju mu vijorila zastava HOS-a, održao minutu šutnje za Praljka

Splitski vijećnik šokira izjavama: Na vjenčanju mu vijorila zastava HOS-a, održao minutu šutnje za Praljka
Facebook/Screenshot

Pauk osim političkog djelovanja vikendom sudi nogometne utakmice, a član je Hajduka

Nakon što je u javnost dospio dopis gradonačelnice Supetra na Braču Ivane Marković kojim je odbila dati donaciju Počasnom bleiburškom vodu, reagirao je Martin Mladen Pauk, vijećnik u Gradskom vijeću Splita, inače član stranke Neovisni za Hrvatsku Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića.

On je već nekoliko puta šokirao svojim objavama i zgrozio dio javnosti: kada je otac s Paga bacio svoje četvero djece s balkona, Pauk je to usporedio s abortusom, a kada su u Splitu napadnuti vaterpolisti Crvene zvezde, napisao je da će "sada moći pričati kakvo je more u februaru". 

Izvor: Screenshot/Facebook/Martin Pauk

Na vjenčanju mu vijorila zastava HOS-a, održao minutu šutnje za Praljka...

U velikom intervjuu za Dnevno.hr spominje se i kako se na njegovom vjenčanju vijorila zastava HOS-a, a kao nogometni sudac u Hrvatskoj održao je minutu šutnje nakon smrti generala Praljka. Kazao je kako su brojni članovi njegove i suprugine obitelji bili pripadnici HOS-a te su na taj način izrazili počast, a vezeno uz generala Praljka kazao je kako je za hrvatski narod upravo on imao povijesni značaj. 

To nije sve, što misli o Istanbulskoj konvenciji?

Izjavio je da je Istanbulsku konvenciju pročitao od početka do kraja te je za njega to sramotan dokument u kojem se, u rukavicama i pod krinkom zaštite žena želi progurati nakaradna rodna ideologija. Rekao je kako se nenormalno želi prikazati normalnim, a neprirodno prirodnim. Dodao je i da je Istanbulska konvencija dosad najjači udar na temeljne kršćanske vrijednosti obitelji i čovjekoljublja te da joj se moramo oduprijeti svim silama. 

Pauk osim političkog djelovanja vikendom sudi nogometne utakmice, a član je Hajduka. Čak je 2015. godine bio suspendiran s mjesta suca Nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije jer je organizirao smjenu Alojzije Šupraha, ali opet sudi.

 Izvor: Screenshot/Facebook/Martin Pauk

Javnost je šokirana nekim njegovim izjavama, a slovenskog zastupnika Žana Mahniča čak je pozvao u borilački ring - jedan na jedan, samo šakama, bez oružja. On smatra da su političari koji namjerno izazivaju bespotrebne ratove zapravo iskompleksirani kukavice, zato ga i pozvao da on prvi dođe i bori se s njim do smrti. 

Tko je on?

Martin Mladen Pauk rođen je u Splitu 1992. godine. Kaže kako mu je obitelj najvažnija na svijetu, a najviše duguje majci Jasni, koja ga othranila, školovala i naučila životu na teži način. 

Tijekom školovanja osvajao je brojne nagrade na natjecanjima iz matematike, fizike, geografije i astronomije, a završio je studij geodezije i geoinformatike na Građevinskom fakultetu u Splitu. 

U splitsko gradsko vijeće ušao je preko liste MOST-a. Sa samo 24 godine postao je povjerenik MOST-a za Grad Split, a zbog određenih struja bio je prisiljen izaći iz kluba vijećnika. 

Izdvojeno

Citaj, prati i komentiraj naše price i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!