Novosti / Hrvatska

KONTROVERZNI PODUZETNIK

Ovo su najveće Horvatinčićeve afere: Usmrtio četiri osobe, proglasio stečaj, sin ga se odrekao...

Ovo su najveće Horvatinčićeve afere: Usmrtio četiri osobe, proglasio stečaj, sin ga se odrekao...

Njegov uspon, ali i život protkan skandalima, počinje po povratku iz Njemačke

Tomislav Horvatinčić nepravomoćno je osuđen na četiri godine i deset mjeseci zatvora zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj je 2011. poginuo talijanski bračni par Salpietro, a uz to mu je i oduzeta vozačka dozvola, što ga ponovno postavlja u centar pažnje.

VEZANA VIJEST

Rođen je 3. veljače 1948. u Rakovu Potoku i kao dječak svjedočio smrti troje braće i sestara, što je ostavilo traga na njega i cijelu obitelj. Kako bi to ostavili iza sebe obitelj seli u Požegu, a Tomislav kao 15-godišnjak dolazi u Zagreb i stječe diplomu inženjera prometa, a usto je i apsolvirao smjer hotelskog managementa na hotelijerskom fakultetu.

Kao mladić krajem sedamdesetih radio je kao referent na izdavanju vozačkih dozvola. Samo godinu kasnije sporazumno je prekinut taj radni odnos samo godinu dana kasnije, 31. prosinca 1971. Tad je emigrirao u Njemačku sa suprugom Vesnom "jer se poslije Hrvatskog proljeća nije osjećao sigurno".

Time počinje i njegov uspon. Isprva, otvorio je restoran Babylon na samom rubu Samobora. Novac, a riječ je 280 tisuća njemačkih maraka, navodno je zaradio konobarenjem u Njemačkoj gdje je kao mladić emigrirao. Izazvalo je to sumnju ljudi oko njega jer sve to stekao je kroz samo četiri godine. Ipak, pravo bogatstvo stekao je krajem osamdesetih i početkom devedesetih, a kako bi ga dodatno "gomilao", ušao je u građevinski biznis.

Dok su tragedije sa smrtnim posljedicama ono što se nameće kao najveća mrlja u životu Tomislava Horvatinčića, ostalih afera u njemu ne nedostaje, pa vrijedi podsjetiti na pet najvećih.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!