Novosti / Hrvatska

još čeka njegov poziv

Janša otkrio što mu je Sanader rekao prije ostavke: 'Nazvao me i rekao da zove političare koje zna...'

Janša otkrio što mu je Sanader rekao prije ostavke: 'Nazvao me i rekao da zove političare koje zna...'
Željko Lukunić/Luka Stanzl/PIXSELL

'I rekao mi je da će me nakon odlaska opet nazvati i objasniti zašto je to napravio'

Predsjednik Slovenske demokratske stranke i lider slovenske opozicije Janez Janša u razgovoru za Euractiv dotaknuo se bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera, odnosno njegovog odlaska iz aktivne politike.

"S gospodinom Sanaderom sam proveo puno vremena oko graničnog pitanja, razradili smo mnogo različitih varijanti na političkoj i ekspertnoj razini. Mislim da smo 2008. godine bili blizu nekog bilateralnog rješenja bez upletanja međunarodnih faktora, uz moguću djelomičnu pomoć europskih institucija. No, tim putem nismo mogli dalje jer je došla druga slovenska vlada, koja je najprije izazvala izrazitu konfrontaciju, a zatim je uslijedio arbitražni sporazum. S Milanovićem je situacija bila drukčija, neposredno prije ulaska Hrvatske u EU rješavali smo pitanje ostavštine bankarskih sustava iz bivše države. Potpisali smo memorandum, koji zatim Milanovićeva vlada nije tretirala u skladu s pravnim okvirom koji bi problem banaka stavio ad acta. I tako je to u praksi i dalje neriješen problem. To je, po mom mišljenju, bilo kršenje dane riječi", rekao je Janša.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na pitanje da li mu je Sanader rekao zašto je dao ostavku, Janša kaže:

"Ne, to je i za mene još velika enigma. Prije nego što je odstupio, nazvao me, rekao je da zove političare koje zna u Europi i priopćio mi da će otići. I rekao mi je da će me nakon odlaska opet nazvati i objasniti zašto je to napravio. Taj poziv još čekam", kazao je Janez Janša.

Izdvojeno

Vezani članci

Citaj, prati i komentiraj naše price i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!