Novosti / Hrvatska

POŠTENO IH POKLOPIO

Bakić prozvao Središnji ured da se hvali tuđom donacijom: 'Je li ovo novo dno, prejadno'

Bakić prozvao Središnji ured da se hvali tuđom donacijom: 'Je li ovo novo dno, prejadno'
Petar Glebov/PIXSELL

'Državni ured za digitalizaciju se u prekovremenom radu nedjeljom hvali projektom u kojem niti spominje tko je donirao prvu (ili jedinu – ne znam ima li još?) opremu'

Poduzetnik Nenad Bakić na svom je Facebooku prozvao Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva koji se pohvalio kako je u Zagrebu u NSK dostupna usluga 3D printanja bez da su naveli kako je riječ o donaciji Instituta gospodina Bakića.

“Državo d’uradi nešto! Je li ovo novo dno samohvale države koja nešto čini za narodne mase (naravno čini uvijek novcima narodnih masa), u ovom slučaju naročito vizionarski? Državni ured za digitalizaciju se u prekovremenom radu nedjeljom hvali projektom u kojem niti spominje tko je donirao prvu (ili jedinu – ne znam ima li još?) opremu i tko je pokrenuo NSK u ovom smjeru.

Jadno – prejadno. Valjda je ljudima u državnoj upravo neshvatljivo da se ne samo najveća stvar u hrvatskom školstvu nego sada i u knjižnicama događa privatnom inicijativom i privatnim novcem”, napisao je Bakić.

“Naravno, država neće reći ni da je IRIM – Croatian Makers iz vlastitih sredstava (donacije obitelji Bakić) i uz donacije građana i podršku podosta Rotary klubova pokrenuo projekt gdje je 100+ knjižnica pretvorene u digitalne razvojne centre i mnogi među njma su dobili iste takve 3D printere za besplatni ispis građana (samo što je NSK jedina kojoj je osnivač DRŽAVA) i da sada uz pomoć Googla radimo projekt pretvaranja 170 knjižnica u Hrvatskoj, Srbiji, BiH i na Kosovu u digitalne razvojne centre (u komentaru). Ako je i od države Hrvatske od koje svašta očekujemo, prejadno je”, zaključio je Bakić.

Izdvojeno

Vezani članci

Citaj, prati i komentiraj naše price i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!