Novosti / Hrvatska

snijeg pada i na sljemenu

Zima ne odustaje: Kaos zbog snijega na autocesti Zagreb-Rijeka, dogodile se četiri nesreće

Zima ne odustaje: Kaos zbog snijega na autocesti Zagreb-Rijeka, dogodile se četiri nesreće
Pixsell/Crometeo/HAK

Promjena vremena donijela je i probleme na cestama diljem Hrvatske

Snijeg pada u Lici i Gorskom kotaru, mjestimice i u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 2 (od 11:20 sati) i staru cestu kroz Gorski kotar - DC3. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i za teretna vozila s priključnim vozilom (zimski su uvjeti i na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra i Vrbovskog).

Kolnici su mokri i skliski u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zbog povremeno jakih pljuskova kiše moguće je naići na veću količinu vode koja se zadržava na kolniku.

"Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme", poručili su iz HAK-a.

Nesreće na autocesti A6

Zimski uvjeti na cesti uzrokovali su četiri prometne nesreće na autocesti A6 Zagreb-Rijeka kod tunela Sleme. Policija je potvrdila kako je do prometnih nesreća došlo zbog snijega. Prema prvim informacijama nema ozlijeđenih, pišu 24 sata.

Snijeg pada i na Sljemenu

Da zima misli ozbiljno dokazuje i snijeg koji već neko vrijeme pada i na Sljemenu. Kako se može vidjeti na fotografijama koje su objavili na Facebook stranici Crometeo, snijeg je poprilično napado.

Uključen meteoalarm za cijelu zemlju.

Već oko podneva temperatura zraka je bila u većini središnje i istočne Hrvatske i za oko 10 °C niža nego u nedjelju, pri čemu će dodatni osjećaj hladnoće pojačavati sjeverni i sjeveroistočni vjetar, dok će se u južnijim krajevima još veći dio dana zadržati relativno toplo. No gotovo će posvuda do kraja dana pasti barem malo kiše, a ponegdje su mogući i izraženiji pljuskovi s grmljavinom, pa i olujno nevrijeme, osobito na sjevernom Jadranu i u gorju, gdje će mjestimice već oko podneva te još češće kasnije - padati i snijeg.

Uključen je meteoalarm za cijelu zemlju.

Izdvojeno

Vezani članci

Citaj, prati i komentiraj naše price i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!