Novosti / Hrvatska

MODERNO ZDANJE

Stanari iz Dubrovnika u strahu jer časne sestre grade apartmane: 'Vezana sam uz tu Crkvu'

Planirani objekt biti će nešto površinom veći, otprilike jednako viskok, s liftom i novom kapelicom

Nakon oglasa iz Dubrovnika u kojem se kauč nudi za mjesečni najam od dvije tisuće kuna, ne zvuči posve čudno da i časne sestre kreću u gradnju turističkih apartmana. Upravo je to pobudilo strah dijela stanara Ulice kardinala Stepinca. Naime, kada su vidjeli idejno rješenje rekonstrukcije kuće u vlasništvu Družbe Kćeri Milosrđa pobojali su se kako će na mjestu molitve niknuti apart-hotel.

Na mjestu bivšeg franjevačkog samostana planira se graditi moderno zdanje. Susjedstvom, a potom i medijima, proširila se priča kako časne grade apartmane za turiste, a mise se ukidaju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Susjedi pričaju neka rade, poneki i da nije u redu da se radi, ali ja sam osobno vezana za tu Crkvu. No, ako časne imaju sve dokumente za raditi to, nemam ništa protiv", kazala je Spasenija Prkačin.

Zbog straha od kamere, Božje kazne ili nekog trećeg razloga, dio susjeda koji se protivi ovakvoj gradnji nije htio ništa komentirati. Ipak, časne ih smiruju i kažu da im turistički biznis ne pada na pamet.

Planirani objekt biti će nešto površinom veći, otprilike jednako viskok, s liftom i novom kapelicom, no po propisanim gabaritima

"Prostorno planska dokumentacija, GUP grada Dubrovnika dozvoljava još jednu etažu od koje su časne odustale u samom startu", komentirao je arhitekt Vedran Oberan.

Moderan izgled, tvrdi projektant, nije bio zahtjev časnih sestara.

"To je ostavljeno nama arhitektima na odabir."

Riječ je tek o idejnom rješenju i do građevinske dozvole još je dalek put. Pobunjeni susjedi se nadaju, Sv. Josip bit će i dalje mjesto molitve i prikupljanja milodara, bez ubiranja turističke boravišne pristojbe.

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!