Novosti / Hrvatska

SPORTSKI OBJEKTI

Bandić brani 'sportski megaholding' od 300 mil. kn, a otkrio nam je i što će biti sa stadionom Maksimir

'Prva faza je rekonstrukcija klizališta i tribina zajedno s bazenom i rekonstrukcijom bazena'

Kako bi uspješni sportaši napokon dobili i mjesto za treniranje koje zaslužuju, svi gradski sportski objekti u Zagrebu postali su dio novoosnovanog trgovačkog društva u vlasništvu grada. Većina sad zapuštenih objekata izgrađena je prije 32 godine, gradonačelnik Milan Bandić uvjerava da je to pravi put i navodi da sportski objektiv zaslužuju obnovu. Iako, građani su sumnjičavi.

Trenutno, s trideset dvorana, bazena i otvorenih terena upravlja gradska ustanova u kojoj je zaposleno više od 450 radnika. Prvo je na redu obnova sportskog centra na Šalati. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ukupno postoje tri faze. Prva je upravo zbog čega to i radimo, rekonstrukcija klizališta i tribina zajedno s bazenom i rekonstrukcijom bazena sa skokovima i natkrivanjem bazena", kazao je za RTL Danas gradonačelnik Milan Bandić.

Potom slijedi obnova teniskih igrališta s tribinama i izgradnja podzemne garažu ispod cijelog kompleksa, te poslovni prostori za najam. Prema prvim projekcijama za to će biti potrebno oko 300 milijuna kuna. Građani su podijeljeni, neki pozdravljaju obnovu, a drugi smatraju da se ponovno baca novac. Ali ima i onih staloženijih.

"Pretpostavljam da je obnova dobar način ako će netko dobar upravljati. A ako neće, onda neće valjati. Naravno, moglo se i do sada učiniti više", mišljenja je Zagrepčanka Anita.

Inače, stadion Maksimir i onaj u Kranjčevićevoj neće biti dio nove tvrtke. Cijene nekih prošlih obnova vrtoglavo su rasle kako je obnova odmicala.

Nadajmo se da za dotrajale toalete neće biti potrebni milijuni kao što je bio slučaj s onima na tramvajskom okretištu u Dubravi.

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!