Novosti / Hrvatska

Horor kod Koprivnice

Završena operacija djevojčice: 'Prošlo je uredno, beba je stabilno, ali i dalje životno ugrožena'

Završena operacija djevojčice: 'Prošlo je uredno, beba je stabilno, ali i dalje životno ugrožena'
PIXSELL, arhiva, Vijesti.hr

Pas je inače vlasništvo 45-godišnjeg oca djeteta protiv kojeg će biti podnesena kaznena prijava

Završila je neurokiruška operacija teško ozlijeđene djevojčice, koju je u petak u kući u Repašu izgrizao pas. Potvrdio nam je to ravnatelj Dječje klinike u Klaićevoj, prof.dr. Goran Roić.

"Obzirom na primarnu težinu i prirodu ozljeda, kao i nalaz MR mozga, danas je napravljen dodatni neurokirurški zahvat radi sanacije ozljeda moždanih struktura i glave. Operativni je zahvat protekao uredno, vitalni parametri su i nadalje stabilni, ali je dijete i dalje životno ugroženo. Slijedi nastavak intenzivnog liječenja i skrbi u Jedinici intenzivnog liječenja", rekao je ravnatelj Klinike za dječje bolesti Goran Roić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"S obzirom na primarnu težinu i prirodu zadobivenih ozljeda kao i na nalaz kontrolnog MR-a mozga pokazalo se da treba napraviti novu neurokiruršku operaciju. Njezino je stanje stabilno, ali i dalje je vitalno ugrožena", rekao je ranije danas prof. dr. Roić.

VEZANE VIJESTI

Podsjetimo, kriminalističkom istragom, koju je provela policija u Đurđevcu, utvrđeno je da je u jučer oko 14 sati u mjestu Repašu, na širem đurđevačkom području, u spavaćoj sobi obiteljske kuće pas „Dogo Argentino“ ugrizao jednomjesečno dijete. Prestravljeni roditelji odmah su pozvali Hitnu pomoć koja je bebu prvo prevezla u koprivničku bolnicu, odakle su je, zbog težine ozljeda, prebacili u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu gdje je hitno operirana.

Djevojčicu je pas ugrizao jednom u području potiljka i nanio joj teške ozljede, a riječ je o kraniocerebralnoj traumi, što znači da joj je oštećen mozak i kost glave, odnosno da ima višestruke prijelome. Ugriz je doveo do krvarenja, a stradalo je i moždano tkivo.

Pas je inače vlasništvo 45-godišnjeg oca djeteta. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela povreda djetetovih prava protiv oca bit će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Iako se pojavila informacija da bi mogla biti podnesena i kaznena prijava protiv majke djeteta, za RTL su iz policije tu vijest demantirali. Kako doznajemo, policija za sada ne razmatra mogućnost pokretanja kaznenog postupka protiv majke.

I otac i majka poriču odgovornost te tvrde kako su uvijek pazili na sve. Majka je u izjavi za 24 sata rekla kako ona i njezin suprug nisu ništa krivi.

"Znam da sada ispada kao da nismo pazili, ali jesmo, pazili smo, dogodilo se u sekundi", rekla je novinarima u kratkome telefonskome razgovoru.

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!