Novosti / Hrvatska

prate i naše sportske uspjehe

Sve više Indijaca dolazi u Hrvatsku na odmor, ali i raditi: 'Sviđa mi se sve, ovo je najbolja zemlja za mene'

Suradnja će se potpisanim sporazumima još produbiti u turizmu, sveučilištu i sportu

Predsjednik najbrže rastuće ekonomije svijeta u posjetu Hrvatskoj. Sa suprugom Savintom, i brojnim poslovnim ljudima iz Indije prvo je uputio poziv hrvatskim tvrtkama...

"Indijsko gospodarstvo je ogroman potencijal za hrvatske kompanije, posebno u programu digitalne Indije i pametnih gradova i zato ih pozivam da razmisle o ulaganju", kazao je Ram Nath Kovind, indijski predsjednik.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zemlja milijardera, ali i najvećeg siromaštva, u kojoj su glavni izvozni proizvod dragulji u Hrvatsku izvozi farmaceutske proizvode, a mi njima drvo. 

"Više od 64 turista iz Indije posjetilo je Hrvatsku 2018. ali isto tako pozdravljam suradnju filmske industrije  koja je sve prisutnija i prepoznatljivija u Hrvatskoj", poručila je Kolinda Grabar- Kitarović, predsjednica Republike.

Bolivudski filmovi već su snimani u Hrvatskoj. Suradnja će se potpisanim sporazumima još produbiti u turizmu, sveučilištu i sportu. 

"Vaš uspjeh na Svjetskom nogometnog prvenstvu prošle godine u Indiji je praćen s velikim zanimanjem", rekao je indijski predsjednik.

S njim će se družiti Indijci iz Hrvatske. Obitelj Devaraj tu je već 14 godina, odnedavno otvorili su restoran.  

"Indija je velika zemlja i predsjednik došao tu je jako važno, bit će dobrog posla i za Hrvatsku i Indiju", kazao je Vakkalu Devaraj, vlasnik restorana. 

"Sviđa mi se sve, sve je uredno, ovo je najbolja zemlja za mene", kazala je Mahalakshmi Devaraj, vlasnica restorana.

Prvi Indijci su prošle godine u Hrvatsku stigli kao radna snaga.  

"Nisu znali gdje idu, onda je počeo nogomet kada su im se radili papiri i počeli su navijati, i tako smo se zbližili", kazala je Jasna Staraj, direktorica građevinske tvrtke.

Da je zadovoljna njihovim radom, i ona će, kaže rado podijeliti sutra s indijskom delegacijom. 

"Ovdje je veća plaća. Mojoj obitelji je sada bolje, kada im šaljem novac, obitelj je sretna", kazao je K Ayyappan, indijski radnik u Hrvatskoj.

Zbog njegovih zasluga, ali još boljih odnosa, predsjednica je 
svog indijskog kolegu odlikovala najvišim odlikovanjem u Hrvatskoj, a Indija je Hrvatskoj  poklonila poprsje Mahatme Gandija, oca indijske neovisnosti. 

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!