Novosti / Hrvatska

Šokantno!

Račun za vodu od 78.000 kuna, a iz Vodoopskrbe im poručili: 'Računi su ispravni, mogu platiti na rate'

Maja-Nicole Kovačević je u šoku, ne zna što će, a ogromnu cijenu ne može i ne bi trebala podmiriti

Malo je reći da se jedna Zagrepčanka šokirala kad je u svom sandučiću ugledala najprije račun od gotovo 50 tisuća kuna, s dodatnih više od 25 tisuća kuna kamata i troškova.

Kao da im iz slavina curi tekuće zlato takvi računi stižu stanarima jedne zgrade u zagrebačkoj ulici Prevoj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Dogodilo se to da je pukla cijev u petom mjesecu 2018. godine i mi smo znači to prijavili Vodoopskrbi i počeli su mi stizati veliki računi. Prvo je stigao račun od 47 tisuća kuna, nakon toga od 25 000 kuna da bi sada prije 7 dana dobila račun od 73 točnije 78 000 kuna, predovršni prijedlog za ovrhu zapravo", kazala je Maja-Nicole Kovačević.

Imate osam dana za platiti takav nevjerojatan iznos za vodu koju niste potrošili?

"Da, i ne znam što ću zapravo. Ogromna je cifra koju ne mogu podmiriti i koju ne bih trebala podmiriti", rekla je Kovačević.

Da je neka cijev pukla vidjelo se samo na parkiralištu. Unutar stanova i same zgrade, tvrdi naša sugovornica, nije bilo pucanja.

Godinu i pol dana bez konkretnog odgovora

"Dopisujem se sa Vodoopskrbom godinu i pol dana međutim nisam dobila nikakav konkretan odgovor. Znači, uvijek je to nešto proslijedit ćemo dalje, javit ćemo se da bi, evo, prije sedam dana dobila taj veliki račun", rekla je Kovačević.

Njezina susjeda, kaže, dobila je pred ovršni račun na još nevjerojatniji iznos od 230.000 kuna. Zajedno su po njihovom izračunu potrošile 22 milijuna litara vode! U istoj zgradi stanuje joj i sestra no, njezin je račun, "sitnih" 5,000 kuna.

"Moj komentar je da je suludo da su nekim moćnicima otpisani dugovi, da ih sad ne spominjemo ovdje, a nama običnim ljudima stižu cifre od po deset, petnaest i 20 tisuća eura koje nema šanse da možemo platit, a i zašto bi jer, na kraju krajeva, cijevi su pukle van naše zgrade, to ne možemo, kako smo mogli znat to", kazala je Katarina Kovačević-Kotzumth.

Iz Vodoopskrbe i odvodnje kažu da su oni odgovorni samo za javni dio sustava, a da se na predmetnoj lokaciji radi o kvaru na internom dijelu instalacije te da su računi ispravni. Dodali su i da se može platiti na rate.

"Zaista ne znam što da radim", kazala je Kovačević.

Najgledaniji video

Category: 825 - 828

Izdvojeno

Vezani članci

Citaj, prati i komentiraj naše price i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!