Ostani doma
Novosti / Hrvatska

'PRVI U SLAVONIJI, DRUGI U HRVATSKOJ'

Ukinuli pa vratili rad nedjeljom, vlasnik dućana dobiva prijetnje: 'Prijete ljudi, psuju i deru se!'

Trgovine u Slavonskom Šamcu nedjeljom su ponovno otvorene nakon što od kraja prošle godine do sada nisu radile

Prvi u Slavoniji, drugi u Hrvatskoj - tako su se hvalili u Slavonskom Šamcu kada su proglasili neradnu nedjelju, dan za obitelj i vjerska okupljanja. No, idila nije dugo trajala. Bilo je potrebno manje od godinu dana da prvi poduzetnik zbroji gubitke.

Trgovine u Slavonskom Šamcu nedjeljom su ponovno otvorene. Iako od kraja prošle godine do sada nisu radile. Bila je to inicijativa načelnika općine koji je u razgovoru s djelatnicama uvjerio vlasnike trgovina da nedjelja bude neradni dan.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Krenuli smo u razgovor s trgovinama koje se nalaze na našem području i svi su izrazili dobru volju ne raditi nedjeljom u slučaju da svi pristanu na to. Trgovine su pristale, ostala je dotična pekara do koje sam ja došao i s gospodinom Izetom, vlasnikom, sam razgovarao i on je isto pokazao dobru volju da je on isto za to", kazao je HDZ-ov Branislav Milinović, načelnik Slavonskog Šamca.

Ipak, Izet Dačaj je odlučio otvoriti pekarnicu nedjeljom. Ali radnice je poštedio jer na taj dan radili su samo on i supruga: "Odlučili smo raditi zbog toga što nam se nije isplatilo ne raditi. Minus je da nas svaki neradni dan košta 1.500 kuna."

Izazvalo je to lančanu reakciju jer su i ostale trgovine odlučile otvoriti svoja vrata nedjeljom, a načelnik je sa službenih stranica općine na društvenim mrežama napisao objavu u kojoj Izeta proziva za nerazumijevanje. Tada kreće hajka i val bijesa u komentarima.

 "U početku je bilo malo komentara i s jedne i s druge strane. Ja sam počeo te komentare brisati, međutim to je izmaknulo kontroli. Ja sam objavu maknuo. Ispričao sam se svima. Ispričavam se i ovim putem ako sam nekoga uvrijedio. Nažalost nismo se uspjeli dogovoriti da nedjelja bude neradna", kaže Milinović.

No vlasnik pekarnice tvrdi – šteta je učinjena: "Povrijedila me i izgubio sam sigurnost na ovom mjestu … prijetnje i sve skupa. Prijete na Facebooku, prijete ljudi. Galame tamo. Prolaze uz cestu, psuju, deru se"

A kako nema zakonske osnove za zabranu rada nedjeljom, na taj će dan u Slavonskom Šamcu trgovine i dalje biti otvorene.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!