Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Napokon kreće obnova?

Stigla europska injekcija! Za projekt dječje bolnice u Blatu bespovratnih 42 milijuna kuna

Stigla europska injekcija! Za projekt dječje bolnice u Blatu bespovratnih 42 milijuna kuna
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Projekt Nacionalne dječje bolnice ulazi u ozbiljniju fazu

Projekt Nacionalne dječje bolnice ulazi u ozbiljniju fazu i Ministarstvo zdravstva i Grad Zagreb, partneri na tom strateškom projektu, konačno će ga u cijelosti predstaviti javnosti, piše Večernji list, navodeći kako se raspisuje međunarodni javni natječaj za izradu studije izvodljivosti tog projekta.

Studija izvodljivosti nužna je jer će precizirati arhitektonske, urbanističke, ekološke, prometne i sve ostale parametre prema kojima će se graditi, a jedan od elemenata studije izvodljivosti bila bi i priprema medicinske dokumentacije.

Napušteno i devastirano gradilište Sveučilišne bolnice u Blatu

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Očekuje se da će se javiti petnaestak velikih međunarodnih ponuditelja koji će definirati studije po segmentima, svatko u svom djelokrugu, a tako sveobuhvatna studija u konačnici će definirati što će se točno i gdje graditi. Početak rada na studiji izvodljivosti partneri, Ministarstvo zdravstva i Grad Zagreb, prezentirat će u ponedjeljak, potvrdio je pomoćnik ministra zdravstva Vili Beroš.

"Dobili smo bespovratno 42 milijuna kuna iz programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. i to je sada europski projekt, a u sklopu takvih projekata uobičajena je njegova početna prezentacija", objašnjava Beroš.

Devastirano i zapušteno gradilište Sveučilišne bolnice

Raspisivanju ovog natječaja prethodilo je elektroničko javno savjetovanje sa zainteresiranim subjektima.

Jezgra nove Nacionalne dječje bolnice bila bi današnja Klinika za dječje bolesti Zagreb odnosno popularna Klaićeva, a tu bi se pridružili i još neki sadržaji dječje medicinske skrbi odnosno dio pedijatrijskih kapaciteta drugih zagrebačkih bolnica, piše Večernji list.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!