Ostani doma
Novosti / Hrvatska

OD SVJEDOKA DO OSUMNJIČENIKA

EKSKLUZIVNO Doznajemo! Otvorena predistraga protiv Milijana Brkića!

Na pitanja u policiji nije htio odgovarati bez svog odvjetnika pa se branio šutnjom

Nova afera trese sam vrh HDZ-a! Prema eksluzivnim informacijama koje doznaje RTL Danas, zamjenik predsjednika stranke i potpredsjednik Sabora Milijan Brkić na popisu je osumnjičenih osoba zbog predmeta Franje Varge, bivšeg informatičara MUP-a koji je prije mjesec dana pušten iz osječkog zatvora. Upravo je u tom svojstvu ispitan u policijskom Uskoku prije 11. travnja.

Milijan Brkić se prvi put put našao u ulozi osumnjičenika. I to suočen s optužbama da je preko Varge presretao računalnu poštu svoje žene Karmen. Na pitanja u policiji, kako doznajemo, nije htio odgovarati bez svog odvjetnika, pa se branio šutnjom. Navodno je samo kazao kako je riječ o konstrukcijama. Spona cijele priče bio je Blaž Curić, bivši vozač ministra Tolušića, ali i kum Milijana Brkića koji poznanstvo s njim nije krio nakon Curićevog uhićenja.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Čuo sam iz medija da je priveden moj prijatelj, moj suborac i moj kum Blaž Curić, ali Bože moj", izjavio je Brkić 30. rujna prošle godine.

Uz Milijana Brkića u istom predmetu osumnjičen je i njegov brat Jozo i to također da je presretao računalnu poštu preko Franje Varge za sebi jednu blisku žensku osobu. Niti Milijan Brkić, niti njegov brat pred kamerama nisu htjeli ništa komentirati. Brkića posljednjih nekoliko mjeseci spominjalo se u cijelom nizu afera. Od probijanja policijskih mjera u slučaju elitne prostitucije, o čemu je prvi nadležne obavijestio riječki policijski USKOK pa čak i neki koji su ga javno prozivali u našoj emisiji Potraga. 

"Vjerojatno je riječ o bivšem zamjeniku ravnatelja policije. Milijanu Brkiću? Milijanu Brkiću, da", kazao je Mislav Merkaš prije nešto manje od mjesec dana.

No, Tužiteljstvo je prošli tjedan utvrdilo da Brkić nije odao tajnu u slučaju elitne prostitucije, a nije kriv niti za aferu SMS jer ga se u optužnici ne spominje niti jednim slovom, iako je na te okolnosti pozvan na ispitivanje u USKOK.

"Nisam u optužnici. Nažalost mnogih dušebrižnika poručujem svima da sam u HDZ-u, ostajem u njemu i nisam od onih koji napuštaju bilo kakvu borbu, ostajem se boriti još više, još jače", poručio je u veljači potpredsjednik Sabora Brkić.

Dvije afere koje je pokrenula policija i proslijedila Tužiteljstvu, SMS i elitnu prostituciju, Milijan Brkić je preživio. Pitanje je kako će proći s ovom, najnovijom? Do sad je sve vezano s Vargom Brkić negirao.

"Gospodina Vargu poznajem dugi niz godina, još iz vremena kad sam radio u Ministarstvu unutarnji poslova, ali nikakve njegove usluge nisam koristio", komentirao je u prije sedam mjeseci Brkić.

Po najnovijim optužbama, u kojima se Brkić prvi put vodi kao osumnjičenik, tako se ne bi baš reklo.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!