Novosti / Hrvatska

KRAJ NOĆNE MORE

Stanovnici Hrvatske Kostajnice sele u nove kuće: 'Ruke su mi drhtale kad sam dobila ključeve'

'Život mi je posljednjih 13 mjeseci izgledao prilično ružno'

Predstavnici sedam kostajničkih obitelji čije su kuće prije 13 mjeseci uništene u klizištu potpisali su ugovore o darovanju nekretnina u trajno vlasništvo, a premijer Andrej Plenković uručio im je ključeve šest kuća i jednog stana koji su bili u državnom vlasništvu.

Kako je tom prigodom rekao premijer, "obiteljima je država riješila njihovo trenutačno najvažnije pitanje, krov nad glavom".

 "Kad smo prije 13 mjeseci sjedili u Hrvatskoj Kostajnici za stolom zbog poplava, gradonačelnik je dobio obavijest da je klizište uništilo nekoliko kuća i odmah smo izašli na teren ugledali nestvaran prizor - kuće su se doslovno rušile pred našim očima. Odmah smo na sjednici Vlade zadužili potpredsjednika Predraga Štromara da poduzme sve mjere, prvo o privremenom smještaju obitelji, te da se sukladno našoj političkoj volji i svim mjerama koje su bile na raspolaganju osigura novi, odgovarajući smještaj", rekao je premijer Plenković.

Također je rekao kako su uz potpuno obnovljene i opremljene kuće stradalnici dobili i okućnicu kakvu su imali, ili čak veću.

Zahvalio je svima koji su bili angažirani u toj uspješno završenoj akciji. 

Državni tajnik Središnjega državnog ureda za stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar je napomenuo kako je potpisivanje ugovora sretan završetak jedne tragične priče, a potpredsjednik Vlade i ministar Štromar je dodao kako i ovom prilikom ima mnogo emocija, ali su one ovaj put radosne, a država je u primjerenom roku ostvarila svoje obećanje. 

U ime stradalnika na novome i trajnom smještaju zahvalila je Ljilja Marjanović. Rekla je kako su svi koji su primili ključeve novih objekata beskrajno sretni, te je zahvalila svima uključenima u akciju, a posebice premijeru Plenkoviću, ministru Štromaru i državnom tajniku Mažaru.

Teško je i zamisliti kako su se ovi ljudi psjećali prije 13 mjeseci kad im je nestajalo sve što su stjecali. Ali, danas napokon imaju razloga za osmijeh, postali su vlasnici novih domova. Njena vlasnica od danas je i Ljilja Marjanović.

"Osjećam se zadovoljno, sretno i uzbuđeno. Život mi je posljednjih 13 mjeseci izgledao prilično ružno, ali snašli smo se zahvaljujući dobrim ljudima oko nas, doslovno iz cijelog svijeta. Zahvaljujem im se svima što su nam pomogli prebroditi ovo sve", kazala je Ljilja Marjanović za RTL Danas pa opisala kakva je kuća iznutra:

"Lijepa je, oduševio me novi dom i naviknut ću se na njega. Drhtale su mi ruke kad sam primala ključeve."

A uselit će za otprilike mjesec dana u novi dom, kad se uredi do kraja.

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!