Ostani doma
Novosti / Hrvatska

PNUSKOK GA PRIJAVIO DORH-U

Lik i djelo Milijana Brkića: Radio je u MUP-u i SOA-i, a za njegove političke početke zaslužan je Karamarko

Afera SMS dobila je nastavak. Aferu MAIL s istim protagonistima - Milijanom i Jozom Brkićem, Curićem i Vargom

Tko je misteriozni gospodin s kojim je čak 60 puta razgovarao nije se saznalo, ali zbog sumnje da je prisluškivao bivšu suprugu podignuta je optužnica protiv Milijana Brkića. On danas nema komentara, a njegov odvjetnik Ivo Farčić za RTL kaže:

"Da se čitavo vrijeme radi o provociranju, odnosno na oređeni način pokušaju da se politički diskreditira gospodina Brkića da se na neki način podrži neki njegov odlazak."

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

VEZANE VIJESTI

Sve je to još jedan krak afere u kojoj su uhićeni i optuženi i Franjo Varga i Blaž Curić.

"Čuo sam iz medija da je priveden moj prijatelj, moj suborac, moj kum Blaž Curić. Ali Bože moj", kazao je Brkić u rujnu 2018.

Sada su tako kum Curić, Franjo Varga i Brkićev brat Jozo kazneno prijavljeni jer ih se sumnjiči za hakiranje mobitela i emailova bivše Milijanove surpuge Karmen i još jedne ženske osobe. A u medije je čak izašao i dio iskaza Franje Varge.

"Vršio sam istragu Milijanove ljubavnice. Zato mi je rečeno da sve maknem. Riječ je o... moram li imenovati?"

Karmen Brkić preko odvjetnice sve je nazvala lažima i istaknula da se radi o protuzakonitim nasrtajima na nju i njezinu obitelj.

"Iskazuje otvoreno neslaganje s načinom intervencije državnih tijela u njezinu obitelj obzirom da njezinog supruga neosnovano sumnjiče za počinjenje kaznenog djela nedopuštenog stjecanja saznanja o kojem bi on i bez bilo kakvog hakiranja imao saznanja", kazala je Ivka Jukić Pavelić, odvjetnica Karmen Brkić.

Brkić nikako da se odmakne od afera koje zadnje vrijeme izlaze u javnost. DORH je ipak nedavno objavio kako ne sumnja da je Brkić povezan s odavanjem informacija u slučaju elitne prostitucije.

"Hvala Bogu da je istina danas došla na vidjelo. Da je danas prvi travanj mnogi bi mislili da je to šala, ali na njihovu žalost to je istinita informacija", kazao je Brkić.

Prije ulaska u visoku politiku radio je u MUP-u i Sigurnosno obavještajnoj agenciji. Za njegove političke početke zaslužan je Tomislav Karamarko koji je od bivše premijerke Jadranke Kosor tražio da ga 2011. stavi na listu za Sabor.

"Ja nisam baš bila time oduševljena, ali budući da je on zaista molio, preporučio ga je kao hrvatskog dragovoljca, branitelja, ja sam to tada i učinila. Tada mi je ministar tadašnji unutarnjih poslova rekao da će on zaista biti zahvalan, citiram do groba", rekla je bivša premijerka Kosor. 

Ali već godinu i pol kasnije u ekipi je koja pokreće postupak da se Kosor izbaci iz HDZ-a. Postaje glavni tajnik HDZ-a, a u jednom trenutku konkurira za ministra branitelja. Zbog djelomično prepisanog diplomskog rada ostaje bez te funkcije. S Tomislavom Karamarkom bio je dobar od 2016. Prijateljstvo je puknulo kada mu je Brkić rekao da podnese ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a.

"Nije me uopće kritizirao. On je jedan od dvoje ili troje ljudi koji su stavili na stol i mogućnost da se ja povučem i šta bi to značilo", kazao je Karamrko u lipnju 2016.

Karamarko ipak podnosi ostavku, a nasljeđuje ga Andrej Plenković. Nakon što mu je pomagao u kampanji, vrlo brzo došlo je do razlazao. Nagađalo se da Brkić stoji iza prosvjeda branitelja u Vuokvaru, a premijeru je javno otkazao poslušnost odbivši glasati za Istanbulsku konvenciju. Nakon svih tih događaja i afera, Brkić od danas ima i kaznenu prijavu. Vrh HDZ-a sudbinu zamjenika predsjednika uskoro bi mogao staviti na dnevni red.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!