Ostani doma
Novosti / Hrvatska

'ne mogu se miješati'

Predsjednica o Brkiću: 'Vrijedi načelo svatko je nevin dok mu se ne dokaže krivnja'

Predsjednica o Brkiću: 'Vrijedi načelo svatko je nevin dok mu se ne dokaže krivnja'
Tomislav Miletic/PIXSELL

'Taj slučaj je trenutno u DORH-u, to je slučaj koji će trajati, a ja se kao predstavnica izvršne vlasti ne mogu miješati u rad pravosudne vlasti'

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u utorak, komentirajući kaznenu prijavu protiv zamjenika predsjednika HDZ-a i potpredsjednika Sabora Milijana Brkića u "aferi SMS", da za sve građane i političare mora vrijediti načelo da je svatko nevin dok mu se ne dokaže krivnja.

"Nemam što komentirati, mogu jedino reći da kad je riječ o svim građanima Hrvatske, uključujući i političare, uvijek mora vrijediti načelo svatko je nevin dok mu se ne dokaže krivnja drugostupanjskom presudom", rekla je predsjednica koja je sudjelovala na svečanoj akademiji u povodu 20. godišnjice djelovanja inženjerskih komora.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodala je kako je taj slučaj trenutno u DORH-u, to je slučaj koji će trajati, a ona se kao predstavnica izvršne vlasti ne može miješati u rad pravosudne vlasti.

Grabar-Kitarović je također ponovno izrazila žalost zbog požara u pariškoj katedrali Notre Dame.

"Iznimno mi je žao, to je biser svjetske kulture, jedan je od simbola kršćanstva, i nadam se da će se što prije obnoviti", poručila je hrvatska predsjednica.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!