Novosti / Hrvatska

dobila ugovor na određeno

Još jedan slučaj: Krivotvorila diplomu pa se zaposlila kao učiteljica u osnovnoj školi u Zagrebu

Još jedan slučaj: Krivotvorila diplomu pa se zaposlila kao učiteljica u osnovnoj školi u Zagrebu
Thinkstockphotos

Lažna diploma visoke obrazovne uprave o o stečenoj visokoj stručnoj spremi izdana je 2013. na ime 34-godišnjakinje

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenje isprave.

Sumnja se da je osumnjičena neutvrđenog dana i godine pribavila krivotvorenu diplomu visoke obrazovne ustanove o stečenoj visokoj stručnoj spremi i stručnog zvanja magistra, a koja je izdana u svibnju 2013. godine na njeno ime.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

VEZANE VIJESTI

Krivotvorenu diplomu predala je zatim u ovjerenoj preslici kod javnog bilježnika, zajedno s krivotvorenom potvrdom diplomskog ispita pri sklapanju ugovora o radu na neodređeno vrijeme, na radno mjesto učiteljice u osnovnoj školi u Zagrebu. Dodatnom provjerom potpisa u javnobilježničkom uredu je utvrđeno da je ovjera potpisa na poleđini preslike diplome nevjerodostojna, budući je pod istim brojem ovjerena preslika diplome na ime njenog supruga.

Nadalje se sumnja, da je neutvrđene godine, također krivotvorenu potvrdu diplomskog ispita visoke obrazovne ustanove o stečenoj visokoj stručnoj spremi i stručnog zvanja magistra izdane u veljači 2013. godine na njeno ime, u lipnju 2014. godine priložila u vidu preslike prilikom podnošenja zamolbe kao potencijalni kandidat na radno mjesto profesora u Osnovnoj školi, a osnovom čega je u rujnu iste godine, sklopila ugovor na određeno vrijeme.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, kaznena prijava je podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu. 

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!