Ostani doma
Novosti / Hrvatska

potpredsjednik vlade o reformama

Tolušić za RTL: 'Vrlo brzo ide i delimitiranje rodiljnih naknada. Kada? Ove godine!'

'Nije točno da određeni proizvodi nisu pojeftinili. Pustimo da tržište i vrijeme odradi svoje pa ćemo uspoređivati'

O reformama, i onima provedenima, i onima najavljenima, u RTL-u Danas govorio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić

"To je dokument koji Hrvatska usvaja svake godine kao i ostale države članice. Ono što u ovom dokumentu je ono što EK traži od nas. Ovaj program sadrži one stvari koje nam preporučuje EK", kazao je Tolušić za RTL Danas.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

O demografiji kaže:

"Kada govorimo o demografiji, to je ono što nas EK i nije tražila. Ali to je veliki hrvatski problem. Radimo na izgradnji vrtića, uz to ide i delimitiranje rodiljnih naknada. Vrlo brzo možemo očekivati rezultate. Kada? Ove godine.

"Postoji niz deficitarnih zanimanja"

Na pitanje da niži PDV ipak nije pojeftinio hranu kako se očekivalo - pa je primjerice uskrsna košarice skuplja nego lani - i kome je otišlo milijardu i pol kuna najavljenih ušteda, Tolušić kaže:

"Dio je otišao građanima. Nije točno da određeni proizvodi nisu pojeftinili. Pustimo da tržište i vrijeme odradi svoje pa ćemo uspoređivati. Sve je to vrlo relativno", kazao je. 

O strategiji obrazovanja, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede kaže:

"Prije svega, ova Vlada provodi kurikularnu reformu. Mi na tržištu rada imamo dio kadrova koji sami sebi stvaramo višak. Postoji niz deficitarnih zanimanja. Možemo napraviti velike iskorake", rekao je Tolušić.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!