Novosti / Hrvatska

Zabio najljepši gol u povijesti

Zlatni rukometaš u posebnoj misiji: Ekskluzivno donosimo prve podvodne snimke Pelješkog mosta!

'S nama sportašima je teško raditi jer smo navikli na disciplinu i imamo puno više energije'

Pelješki most ne grade isključivo Kinezi, već i domaći. Tražili su Kinezi najbolje radnike, no kada na morskom dnu zateknete osvajača zlatne olimpijske i svjetske medalje u rukometu, kako polaže goleme vodovodne cijevi, e to je pravo iznenađenje

Bivši reprezentativac Nikša Kaleb nije bio iznenađen pa je uz težak posao, za RTL odradio i snimateljsku ulogu. Tako su nastale ekskluzivne snimke podmorskih temelja budućeg Pelješkog mosta. Čovjek bi pomislio da Kineze uči rukometu, a kad ono...

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Prije bi oni mogli učiti mene stolnom tenisu, ali nemamo mi vremena za sport, ovdje smo po drugom poslu trebalo je postaviti dva i pol kilometra cijevi za vodu na morsko dno kako bi ta voda došla na Pelješac pa da betonara normalno funkcionira", rekao je Nikša Kaleb.

Dubina na kojoj piloti ulaze u dno je između 27 i 28 metara.

"Cijelo dno od kopna do Pelješca je jedna golema blatnjava livada, na pojedinim dionicama je toliko mutno da kad ispružim ruku ne mogu vidjeti vrhove prstiju, jednostavno se držim za cijev, pratim cijev, brojim svakih šest metara spojnice i na taj način znam koliko sam prešao i koristim se kompasom da znam u kojem smjeru trebam roniti", pojašnjava proslavljeni rukometaš.

Problema u radu s Kinezima nema.

"S nama sportašima je teško raditi jer smo navikli na disciplinu i imamo puno više energije, teško je pratiti naš tempo, međutim, kako Kinezi rade zaslužili su i oni olimpijsku zlatnu medalju", zaključio je Kaleb.

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!