Novosti / Hrvatska

'Katolici su najprogonjeniji na svijetu'

Košić nakon požara katedrale Notre-Dame pita se nestaje li kršćanstvo u Europi: 'Nalazimo se u ratu!'

Košić nakon požara katedrale Notre-Dame pita se nestaje li kršćanstvo u Europi: 'Nalazimo se u ratu!'
Nikola Čutuk/PIXSELL, AP Images

Bez katoličanstva nema Europe ni Hrvatske, kazao je jučer sisački biskup Vlado Košić

Sisački biskup Vlado Košić jučer na misi u katedrali Uzvišenja sv. Križa u Sisku nedavni požar u pariškoj katedrali Notre-Dame povezao je s pitanjem nestaje li kršćanstvo u Europi. 

"Mnogi se naime trude da tako bude. I zato ne čudi što su se mnogi radovali… perverzno je to, posve neshvatljivo, ali – to je činjenica koju danas moramo imati na pameti", kazao je Košić u homiliji pred šezdesetak svećenika, piše IKA.  

"Jesmo li svjesni u kakvom se ratu nalazimo?"

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Katolici su najprogonjeniji na svijetu, marginalizirani, a oni su dali identitet i bez katoličanstva nema Europe. Nema ni naše Hrvatske! Koliko smo mi spremni za borbu s tim, možemo slobodno reći: zlim silama, jesmo li svjesni u kakvom se ratu nalazimo? Ja prije svega mislim na duhovni rat i borbu koja se vodi, a kojoj se mi možemo suprotstaviti samo ako se oboružamo mačem Duha. A mi, biskupi, svećenici i đakoni, osobe s duhovnim zvanjem, redovnici i redovnice, u toj borbi smo na prvoj crti", kazao je biskup Košić. 

VEZANI ČLANCI

Podsjetimo, francuske vlasti zasad požar u katedrali Notre-Dame tretiraju kao slučajan, a iz policijskih izvora može se čuti kako je moguće da je vatru pokrenuo kvar na električnim instalacijama, iako se još ne odbacuje niti mogućnost paleža.  

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!