Novosti / Hrvatska

'Katolici su najprogonjeniji na svijetu'

Košić nakon požara katedrale Notre-Dame pita se nestaje li kršćanstvo u Europi: 'Nalazimo se u ratu!'

Košić nakon požara katedrale Notre-Dame pita se nestaje li kršćanstvo u Europi: 'Nalazimo se u ratu!'
Nikola Čutuk/PIXSELL, AP Images

Bez katoličanstva nema Europe ni Hrvatske, kazao je jučer sisački biskup Vlado Košić

Sisački biskup Vlado Košić jučer na misi u katedrali Uzvišenja sv. Križa u Sisku nedavni požar u pariškoj katedrali Notre-Dame povezao je s pitanjem nestaje li kršćanstvo u Europi. 

"Mnogi se naime trude da tako bude. I zato ne čudi što su se mnogi radovali… perverzno je to, posve neshvatljivo, ali – to je činjenica koju danas moramo imati na pameti", kazao je Košić u homiliji pred šezdesetak svećenika, piše IKA.  

"Jesmo li svjesni u kakvom se ratu nalazimo?"

"Katolici su najprogonjeniji na svijetu, marginalizirani, a oni su dali identitet i bez katoličanstva nema Europe. Nema ni naše Hrvatske! Koliko smo mi spremni za borbu s tim, možemo slobodno reći: zlim silama, jesmo li svjesni u kakvom se ratu nalazimo? Ja prije svega mislim na duhovni rat i borbu koja se vodi, a kojoj se mi možemo suprotstaviti samo ako se oboružamo mačem Duha. A mi, biskupi, svećenici i đakoni, osobe s duhovnim zvanjem, redovnici i redovnice, u toj borbi smo na prvoj crti", kazao je biskup Košić. 

VEZANI ČLANCI

Podsjetimo, francuske vlasti zasad požar u katedrali Notre-Dame tretiraju kao slučajan, a iz policijskih izvora može se čuti kako je moguće da je vatru pokrenuo kvar na električnim instalacijama, iako se još ne odbacuje niti mogućnost paleža.  

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!