Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Ispitano 80 svjedoka

Istraga koja je uzdrmala nekad najjači gospodarski koncern bliži se kraju! Evo dokle su istražitelji došli

Za mjesec dana istječe rok županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu za završetak istrage protiv Ivice Todorića

Za mjesec dana istječe rok županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu za završetak istrage protiv Ivice Todorića, njegovih sinova, zeta, ali i ostalih gospodarstvenika u aferi Agrokor. Istraga koja je uzdrmala nekad najjači gospodarski koncern, bliži se kraju. Istražili smo dokle su istražitelji došli i što na sve kažu odvjetnici?

I dok Ivica Todorić snima uskrsne videe sa zečevima istraga oko afere Agrokor bliži se kraju. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Do sad je ispitano preko 80 svjedoka. Sve se bazira na financijsko - knjigovodstvenoj dokumentaciji, a vještačenje koje radi poljska tvrtka, koje bi trebalo biti ključno, još nije gotovo.   

"Naša očekivanja kao obrane su da do same optužnice neće niti doći, jer po sadašnjem stanju spisa nije dokazano da bi bilo počinjeno bilo koje kazneno djelo", poručio je Fran Olujić, odvjetnik Ante Todorića.

Ovo je jedna od rijetkih istraga u kojoj se odvjetnicima dozvolilo da sudjeluju tijekom ispitivanja svjedoka, što su gotovo svi i iskoristili. Tako i odvjetnik Damira Kuštraka, jedinog čovjeka koji je ostao angažiran u Agrokoru nakon otvaranja postupka izvanredne Uprave. 

"Sasvim je izvjesno da je nova Uprava, izvanredna uprava, imala saznanja o tome kako je radio i kako je djelovao gospodin Kuštrak i da je tu bilo bilo kakve rezerve ne bi ga zadržali narednih nekoliko mjeseci kao savjetnika izvanrednog upravitelja", rekao je Petar Pavković, odvjetnik Damira Kuštraka.

Nobilo tvrdi kako je ova istraga pokazala ono što tvrdi od početka, da se Uprava nije nikad sastajala i da nikad nisu kolektivno donosili odluke.  

"Osim toga, moja klijentica je bila najveći dio inkriminiranog vremena zbog različitih bolovanja i porodiljskog odsutna s posla. E, sad koji će rezultat i kako će na to gledati državno odvjetništvo, vidjet ćemo nakon okončanja istrage", rekao je Anto Nobilo, odvjetnik Piruške Canjuge. 

Zbog više od milijardu kuna teških malverzacija tužiteljstvo je protiv Todorića, njegovih sinova i 12 Agrokorovih menadžera istragu otvorilo u studenome 2017. godine. 
Za mjesec dana istraga bi trebala biti dovršena, a onda tužiteljstvo ima tri mjeseca za podizanje optužnice.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!