Novosti / Hrvatska

premještaju ih u kutarevo

Ugostitelj Macola: 'Moji medvjedi imaju dovoljno prostora, imaju i bazen i nisu gladni'

Ugostitelj Macola: 'Moji medvjedi imaju dovoljno prostora, imaju i bazen i nisu gladni'
Dino Stanin/Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Željko Orešković Macola kaže da ne zna ništa o premještaju svojih medvjeda osim onoga što je pročitao u medijima

Medvjedi koji se drže u neprikladnoj nastambi iza restorana Macola u Korenici bit će premješteni u sklonište Udruge Velebit Kuterevo kada se osiguraju uvjeti za sigurno premještanje i daljnje držanje životinja, a postupak je već u tijeku, rekli su Hini iz Državnog inspektorata i Ministarstva poljoprivrede. 

"Medvjedi su na frekventnom mjestu, u prostoru ograđenom žicom, uz prašnjavu cestu, izloženi svim vremenskim uvjetima te patnji i stresu zbog neprirodnog okruženja, buke prometa i navale turista, dosade i nedostatka podražaja, što negativno utječe na kvalitetu njihova života i ugrožava njihovo zdravlje. Vidljivi su stereotipno ponašanje i apatija", rekla je Natalija Svrtan iz Prijatelja životinja. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Međutim Željko Orešković Macola kaže da ne zna ništa o premještaju svojih medvjeda osim onoga što je pročitao u medijima.

"Medvjedi su već 13 godina ovdje, bilo je stotinu inspekcija. Kamo će medvjedi biti premješteni, u Kuterevo? Nitko ne pita kakvi su uvjeti ondje, jesu li gladni li nisu", kaže Orešković. Dodaje da ima zapisnik koji potvrđuje da njegova nastamba odgovara zakonskim propisima i da je dvostruko veća od zakonske obveze.

"Moji medvjedi imaju dovoljno prostora, imaju i bazen i nisu gladni", poručuje Orešković za Večernji list. Predao je, kaže, i zahtjev za otvaranje zoološkog vrta i sad čeka da komisija iziđe na teren. 

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!