Ostani doma
Novosti / Hrvatska

nabrojao sve projekte na kojima inzistira

Kerum u Direktu: 'Otkad sam ja otišao, u Splitu se nije zamiješao pošteni mikser betona'

'Nemamo rezultate, nemamo uspjeha u ničemu. Za 400 djece neće biti mjesta u vrtićima u 9. mjesecu'

Čovjek bi rekao - u Splitu prava idila - mi gradimo grad, grad gradi nas, ali vijesti koje proteklih tjedana stižu iz Splita nisu ovako svečarske. 

Zapeo je projekt tzv. gradskog metroa i izmještanja autobusnog i željezničkog kolodvora, gradu prijeti ovrha od 150 milijuna kuna što bi potpuno blokiralo rad svih gradskih službi, Marjanom još uvijek hara potkornjak, a zbog čišćenja i siječe šume frcaju kaznene prijave, a Gradsko vijeće je svako malo u blokadi rada jer se koalicijski partneri HDZ i Kerumov HGS svađaju kao i muž i žena prije rastave, ali do rastave ipak ne dolazi...

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zašto je bolje buran brak nego mirna rastava u RTL Direktu pitali smo upravo Željka Keruma.

VEZANE VIJESTI

Kerum u Direktu: 'Nisam protiv nikoga, ali govorim o činjeničnom stanju. Nemamo rezultate, nemamo uspjeha'

Na početku smo ga upitali zašto nakon svega i dalje ostaje u braku s Oparom i HDZ-om.

"Nismo se mi svađali. Nismo se slagali oko nekih stvari, sporo se grad reazvija. Ne samo da ja nisam zadovoljan, nisu zadovoljni građani. Sama činjenica da premijer često dolazi u Split je dokaz da i on smatra da nešto treba pogurati. Nama je u interesu da se nešto napravi", kazao je Kerum.

O projektima u iznosu od dvije milijarde kuna o čemu su pričali premijer i gradonačelnik Splita, Kerum kaže:

"Te dvije milijarde nitko nije vidio. Ono što ja želim reći HDZ-u da je ono što je spremno, da mi moramo krenuti odmah. Ne možemo čekati dvije godine. Ostalo je jako malo vremena. Pristupam tom problemu analitički, ne vidi se nekog pomaka. Treba intezivnije krenuti i mislim da ćemo doći do zaključka u kojem smjeru ići. Četiri ceste su blokirane, Luka, Spaladium arena. Ne može Split samo živjeti od kulture. Splitu su hitno potrebi javni radovi, infrastruktura...", rekao je Kerum u Direktu.

O projektu splitskog metroa koji se naveliko najavljivao kaže:

"Bojim se da će to i ako bude, biti loše rješenje. Nismo mi u situaciji za privremena rješenja. Činjenica je da u gradu Splitu nema ni prometni odjel da riješe ovaj prometni koleps. Sve se mora proširiti, napraviti mostove i vijadukte, da se može brže ući i izaći. Nisam protiv nikoga, ali govorim o činjeničnom stanju. Nemamo rezultate, nemamo uspjeha u ničemu. Nije alarmantno, ali je situacija u kojoj građani nisu zadovoljni. U šest godina, otkako sam ja otišao, u Splitu se nije zamiješao pošteni mikser betona. Moramo se dogovoriti i krenuti rješavati stvari. Za 400 djece neće biti mjesta u vrtićima u 9. mjesecu, država mora promijeniti odluku. Sporo se ide, jedno je marketing, jedno je priča, jedno je ovo što ja govorim", poručio je Željko Kerum

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!