Novosti / Hrvatska

Nastalo klizište

Izbjegnuta velika tragedija: Odronio se dio Jadranske magistrale, urušilo se cijelo brdo!

Izbjegnuta velika tragedija: Odronio se dio Jadranske magistrale, urušilo se cijelo brdo!
Maja Santosi/PIXSELL (ilustracija)

Sada je problem kako to sanirati, stručnjaci će morati naći najbolje rješenje

Na cesti D8 Makarska - Podgora nastalo je klizište preko jednog kolničkog traka zbog čega je u srijedu oko 14.29 sati bio potpuno zatvoren promet, piše Slobodna Dalmacija. 

Postavljena je privremena signalizacija pa je oko 15.17 sati omogućen djelomičan prolaz vozilima jednim trakom, kazali su u PU splitsko-dalmatinskoj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Na terenu su projektanti i geomehaničari koji će utvrditi razmjere oštećenja i uzroke. Prema prvim podacima, radi se o klizištu koje je najvjerojatnije nastalo zbog obilnih oborina. Upravo se postavlja mobilni semafor te ćemo obavijestiti javnost o obilaznim pravcima čim dobijemo podatke", rekla je Tamara Pajić iz Hrvatskih autocesta za Slobodnu Dalmaciju.

Prva infomacija o oštećenjima na kolniku stigla je iz PU splitsko-dalmatinske koja je izvijestila da je cesta zatvorena zbog oštećenja kolničkog traka.

Promjene na cesti uočene još prije tjedan dana

U ispostavi županijskih cesta Makarska-Vrgorac prije tjedan dana uočili su promjene, odnosno da je "potonula" dionica magistrale. Tada su smatrali da nije riječ o klizištu, već da je cesta napuknula pa su ju pokušali sanirati asfaltiranjem. Ali danas, drugačija priča. 

"Očito da je ipak riječ o klizištu, urušilo se cijelo brdo, dužine 20-ak metara. Prije tjedan dana ovaj se dio asfaltirao jer se smatralo da je riječ samo o uleknuću. A evo nije, cijelo brdo je otišlo skroz do mora", kažu nam iz ispostave županijskih cesta Makarska- Vrgorac. Na sreću, u tom trenutku na mjestu odrona nije bilo automobila. Cesta je zbog sigurnosti zatvorena do daljnjeg i slijedi sanacija terena.

"Problem je kako ovo sanirati. Stručnjaci će morati doći i pronaći najbolje rješenje kako da se dionica što brže sanira i cesta oslobodi. Jedan prometni trak je slobodan, ali je problem: što ako se zemlja nastaviti urušavati? I zbog toga nećemo riskirati i cestu ćemo držati zatvorenu dok se ne sanira", poručili su za Slobodnu Dalmaciju.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Najgledaniji video

Citaj, prati i komentiraj naše price i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!