Novosti / Hrvatska

VELIKI SE TREBAJU ZABRINUTI

Živi zid najpopularniji među mladima! Imaju potporu gotovo kao HDZ, SDP i Most zajedno

Živi zid najpopularniji među mladima! Imaju potporu gotovo kao HDZ, SDP i Most zajedno
PIXSELL

Prema najnovijem istraživanju CRO Demoskop: Živi zid podupire čak 31,5 posto mladih od 18 do 29 godina.

Prema najnovijem istraživanju agencije Promocija Plus za RTL, CRO Demoskop, Živi zid podupire čak 31,5 posto mladih od 18 do 29 godina. 

Istraživanje koje je provedeno potkraj travnja i početkom svibnja pokazuje da u cijeloj populaciji Živi zid uživa potporu 9,6 posto građana i da je na trećem mjestu, iza HDZ-a i SDP-a.  No, ako se pogleda samo segment mladih, stranka Ivana Vilibora Sinčića je daleko na vrhu, s potporom od 31,5 posto. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

VEZANA VIJEST

Potpora strankama među mladima

HDZ je i ovog mjeseca najjača stranka u ukupnoj populaciji s 27,3 posto, no stranka premijera Andreja Plenkovića je među mladima tek na četvrtom mjestu s potporom od 9,8 posto. SDP je na drugom mjestu u općoj populaciji (17,4 posto), a na trećem mjestu među mladima (12 posto). 

Na drugom mjesto među mladima "ugurao" se Most Bože Petrova koji u toj populaciji bilježi potporu od 13 posto, dok je u općoj populaciji na četvrtom mjestu s potporom od 6,6 posto. Daleko iza četiri najpopularnije stranke među mladima nalaze se Neovisni za Hrvatsku Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića i Neovisna lista suca Mislava Kolakušića s 3,3 posto. 

Napomena: Istraživanje je provela agencija PROMOCIJA PLUS od 30. travnja do 6. svibnja 2019. CATI metodom (telefonski) na uzorku od 1300 punoljetnih građana Republike Hrvatske. Uzorak je stratificiran po županijama i veličini naselja, uz kontrolu sociodemografskih obilježja birača po spolu, dobi i obrazovanju. Standardna pogreška uzorka iznosi +/- 2,77 posto, uz razinu pouzdanosti od 95 posto. 

 

Izdvojeno

 • Antonija Blaće i Hrvoje Brlečić
  10 godina ljubavi Antonija Blaće objavila romantičnu fotografiju sa suprugom: 'Pravi ste par'

  Voditeljica i njezin suprug zajedno su deset godina

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!