Novosti / Hrvatska

U Ivanić Gradu

Igra nikad ne umara: Festivalu igračaka nije odolio ni premijer koji se pojavio u društvu kćerkice

Andrej Plenković nam je otkrio kako on omiljenu igračku iz djetinjstva - nema

Ivanić-Grad se pretvorio u carstvo za igru onih najmlađih - jer počeo je šesti Festival igračaka pod sloganom 'Igra nikad ne umara'. 

Tijekom dva dana manifestacije mališani mogu naučiti sami napraviti igračke, dobiti priliku za oslikati lice te se kroz igru okušati u ulozi, primjerice, vatrogasca. Festival je u društvu dvogodišnje kćeri Mile posjetio i predsjednik Vlade, Andrej Plenković.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od malih nogu se uči - s vatrom se ne smije igrati. No, naučiti kako je ugasiti te nekome spasiti život - posve je druga stvar.

Mališani su se vozili ziplajnom, gasili požar iz kanadera te se okušali na brojnim poligonima. Zabava i znanje uz profesionalne heroje. 

"Oni sve kroz igru, vidite i sami. Mi palimo vatru, oni gase. Iz zadimljene kuće izvlače bebe, na taj način se oni susreću s našim vatrogasnim poslom", kazao je Dario Kezerić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Ivanić-Grad. 

Ulaz u carstvo igre je besplatan

Dok su jedni već sasvim sigurni da će postati vatrogasci, drugi su se pak  bacili na izradu vlastitog plišanog društva.

"Tri različite igračke imamo u ponudi. Jedne su zmijice, druge su filceki. Treći su gumbeki. Modularni su to plišanci koji dolaze u djelovima koji se spajaju s gumbićima i svako dijete sebi slaže igračku", pojasnila je Lea Vavra, proizvođačica igračaka. 

Na festival igračaka svoju dvogodišnju kćer Milu poveo je  premijer. Dok se malena igrala s plišanim sladoledom koji je dobila na dar, Andrej Plenković nam je otkrio kako on  omiljenu igračku iz djetinjstva - nema. 

"Jesam li imao nekog medu koji je živio puno godina sa mnom? Ja sam se brzo na lopte prebacio pa su mede ostale na polici", kazao je premijer za RTL Danas. 

Prošle godine manifestaciju je posjetilo 15 tisuća ljudi. Brojka je to koju priželjkuju iz Ivanić-Grada i ove godine. 

"Potičemo druženje roditelja i djece, pozivamo i roditelje da se i sutra odazovu ovom festivalu i budu naši gosti", izjavio je Javor Bojan Leš, gradonačelnik Ivanić-Grada. 

Ulaz u carstvo igre je besplatan.

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!